Operátoři tísňové linky převzali informaci o střetu automobilu s cyklistou v Třinci – městské části Nebory před čtvrt na šest odpoledne. Na pomoc byla vyslána nejen posádka rychlé lékařské pomoci, ale následně i vrtulník letecké záchranné služby.

„Muž ve věku čtyřiasedmdesáti let byl po kolizi s vozidlem v bezvědomí a přímém ohrožení života. Vzhledem k selhávajícímu dýchání musela zasahující lékařka provést intubaci dýchacích cest a pacienta připojit k přístrojem řízené ventilaci. Při vyšetření zjistila poranění hlavy a mozku, hrudníku a také dolní končetiny," popsal tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

K zásahu a následnému leteckému transportu byl povolán vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy. Posádky zahájily podávání léků a infuzních roztoků, postižený byl zajištěn krčním límcem a uložen do vakuové matrace. Poté muže převzali na palubu stroje letečtí záchranáři, kteří zajistili jeho šetrnou přepravu do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.