Na místo události neprodleně vyjely dvě pozemní posádky z Frenštátu pod Radhoštěm a vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy. Oba muži pracovali jako dělníci při rekonstrukci silnice. Na nákladní auto a finišér bezkontaktně přeskočil z blízkého vedení vysokého napětí elektrický proud, který zaměstnance zasáhl.

„Šestačtyřicetiletý muž zůstal v bezvědomí a bezdeší, svědkové mu na místě poskytovali podle instrukcí operátorky první pomoc, ve které pokračovali až do příjezdu záchranářů. Posádky následně zahájily resuscitační péči. Díky defibrilaci se jim zakrátko podařilo obnovit činnost pacientova srdce. Zasahující lékaři zjistili také známky popálenin na horní končetině a hrudníku. Po zajištění dýchacích cest, medikaci a dalších úkonech byl muž ve vážném stavu vrtulníkem přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," popsal tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Druhý pracovník, jemuž je sedmapadesát let, zůstal při vědomí.

„Utrpěl popáleninu v oblasti horní končetiny a se záchranáři komunikoval. Po ošetření byl pozemní posádkou transportován na ostravské popáleninové centrum," dodal Lukáš Humpl.