Nehoda se stala chvíli po 18. hodině u napojení silnice mezi Horními Tošanovicemi a Hnojníkem na rychlostní silnici R48 spojující Frýdek-Místek a Českým Těšínem. K místu okamžitě vyrazili záchranáři, hasiči a policisté. Z Ostravy také vzlétl vrtulník s lékařem. 

Zranění motocyklisty a jeho spolujezdkyně však byla velmi vážná a na místě jim podlehli. "Dvaadvacetiletá žena utrpěla mnohočetná poranění, kterým bezprostředně po nehodě podlehla. Záchranáři po svém příjezdu mohli již jen konstatovat její smrt. Muž ve věku dvaceti let nejevil známky života. Posádky ZZS u něj zahájily resuscitační péči. Srdeční masáž, ani podpora přístrojové techniky a léků nevedly k obnově srdeční činnosti. Pokusy o záchranu byly přes veškerou snahu neúspěšné a zranění i u druhého účastníka této dopravní nehody se ukázala být smrtelná," potvrdil mluvčí Záchranné služby MSK Lukáš Humpl. 

Tragická srážka motorky s nákladním autem.

"Motocykl řídil 20letý muž, který na stroji vezl o dva roky starší spolujezdkyni. Nákladní automobil řídil 48letý šofér. Kolize nastala tak, že nákladní automobil odbočoval doleva na sjezd silnice R48 a při tomto manévru se střetl s naproti jedoucím motocyklem. Nyní zjišťujeme přesné okolnosti a míru zavinění této tragické dopravní nehody. Alkohol u řidiče nákladního automobilu jsme dechovou orientační zkouškou vyloučili," řekl Deníku policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

"Hasiči na místě zajistili místo dopravní nehody, asistovali záchranné službě při neúspěšných pokusech o oživení a následně, pomocí těžké vyprošťovací techniky hasičského sboru, zajistili odtažení kamionu a znovuzprůjezdnění sjezdu na rychlostní komunikaci. Provoz na R48 nebyl dopravní nehodou ovlivněn," uvedl mluvčí krajských hasičů Marek Gašparín.

Brzký začátek motorkářské sezony se na Frýdecko-Místecku projevil už několika vážnými nehodami. 

O třech kolizích motorkářů v jednom dni čtěte v článku: Záchranáři spěchali ke zraněným motorkářům