Nehoda se stala před půl jedenáctou dopoledne, krátce poté událost oznámil záchranářům Horské služby Beskydy dispečink linky 155. „Ihned jsme vyrazili do vcelku nepřístupné lokality a zároveň s námi k nehodě mířil i vrtulník Letecké záchranné služby Ostrava. Kromě toho i sanitní vůz rychlé zdravotnické pomoci, hasičský záchranný sbor z Třince a dobrovolní hasiči z Jablunkova,“ popsal počátek záchranné akce Jaroslav Pavlica, zasahující člen Horské služby Beskydy.

Když záchranáři dorazili na místo, které přesně udal kamarád houbaře, zjistili, že muž po pádu nejeví známky života. „Pustili jsme se tedy do resuscitace a postupně jsme v ní všichni pokračovali asi tři čtvrtě hodiny. Poté lékař LZS konstatoval smrt,“ doplnil Jaroslav Pavlica.

„Připomínám, že v letošní houbařské sezóně je to jen v oblasti Beskyd už třetí oběť. Apeluji na všechny milovníky houbaření, aby se nepouštěli do špatně přístupných lokalit a neriskovali zbytečně zdraví a život,“ důrazně varoval Radim Pavlica, náčelník Horské služby Beskydy.

Cyklověž v Třinci.
V Třinci byla otevřena první cyklověž v Moravskoslezském kraji