Mladá žena se při chůzi po zahradě propadla přes listím zakrytá nahnilá prkna, která zakrývala dvanáct metrů hlubokou studnu. „Skončila ve vodě na hladině, když se nohama zapřela o betonové skruže. Nehodu viděli její příbuzní, kteří okamžitě zavolali na tísňovou linku hasičů. Zraněnou ženu vytáhli hasiči pomocí čtyř spojených dílů nastavovacího žebříku a lana s evakuačním trojúhelníkem. Potom ji předali zdravotníkům," potvrdil tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Na místě zasahovaly dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Třinci a Frýdku-Místku. Než ale přijeli hasiči z okresního města, třinečtí záchranáři už mladou ženu dokázali úspěšně vytáhnout.
Na její záchranu použili lano s evakuačním trojúhelníkem a čtyři díly nastavovacího žebříku na laně. „Jeden z hasičů se spustil do hloubky a triangl pomohl upevnit na tělo mladé ženy, která byla při vědomí a s hasiči komunikovala. Pak ji kolegové vytáhli až nahoru," dodal Petr Kůdela s tím, že zásah trval maximálně 15 minut.

Záchrana ženy ze studny.