Sedmdesátiletý muž, který řídil osobní automobil, havaroval krátce před šestou hodinou ranní. S vozem narazil do rodinného domu. Zraněním na místě podlehl. „Řidič ze zatím neznámé příčiny sjel ze svého jízdního pruhu mimo komunikaci a vrazil do domku. I když přivolaní zdravotníci dorazili co nejrychleji, muži, který byl vážně zraněn, už život nezachránili," upřesnila Deníku mluvčí frýdecko-místecké policie Karolína Bělunková s tím, že okolnostmi kolize se už zabývají dopravní policisté.

Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl upřesnil, že na pomoc vyjela lékařská rendez-vous s týmem rychlé zdravotnické pomoci.

„Ve vozidle zůstal zaklíněn sedmdesátiletý muž, který musel být vyproštěn. Pacient nejevil žádné známky života. Posádka proto zahájila resuscitaci za použití přístrojové techniky, defibrilačních výbojů a léků. Ani po několika desítkách minut se však záchranářům nepodařilo obnovit činnost srdce, takže zasahující lékař musel nakonec konstatovat smrt," sdělil mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Starosta Nošovic Miroslav Kačmarčík k nehodě uvedl, že se stala na přehledném a rovném úseku, kde se havaruje jen zcela výjimečně. „Navíc jeden ze svědků, který nehodu viděl na vlastní oči, uvedl, že šofér do zdi domu narazil ve vysoké rychlosti. Vzhledem k tomu, že dotyčný motorista prakticky vůbec nebrzdil, lze z toho usuzovat, že ho mohl během jízdy postihnout nějaký nečekaný zdravotní problém," naznačil starosta Miroslav Kačmarčík s tím, že na území obce je mnohem nebezpečnější úsek.

„Ten se nachází na takzvané rovince ve směru na Vyšní Lhoty, kde řidiči poměrně často výrazným způsobem překračují rychlost. Proto bychom chtěli za finanční spoluúčasti dalších obcí a zdejší automobilky zakoupit radar, který by měl vyjít na 350 tisíc korun. Pokud vše dobře dopadne, měli bychom s úsekovým měřením začít už na jaře," přislíbil nejvyšší představitel obce.