První nehoda se stala v neděli 16. prosince kolem 21.04 hodin v Třinci-Konská na hranici s obcí Nebory.

„Neznámé vozidlo, které řídil nezjištěný řidič, narazilo do oplocení domu. Nehoda se stala tak, že řidič při projíždění pravotočivé zatáčky ve směru od Nebor na Třinec-Konskou nepřizpůsobil rychlost vozidla, nezvládl řízení a vyjel vlevo mimo vozovku, kde narazil do oplocení domu, které poškodil. Poté z místa dopravní nehody s vozidlem ujel," vylíčil okolnosti frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Další havárka se udála ve čtvrtek 27. prosince kolem 2.30 hodin na křižovatce silnice III. třídy číslo 01144 a silnice III. třídy číslo 01148 poblíž autobusové zastávky Návsí Jasení – rozcestí Milíkov mimo obec Návsí. Opět neznámé vozidlo, které řídil nezjištěný řidič, narazilo do oplocením domu, které poškodil. Řidič jel ze směru od obce Milíkov na Bocanovice. I v tomto případě z místa dopravní nehody ujel.

Policie ČR se obrací na možné svědky dopravních nehod, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace nejen k průběhu těchto dopravních nehod, ale i k samotným řidičům, aby se přihlásili na kterémkoliv oddělení Policie ČR – nebo na Dopravní inspektorát Třinec, skupinu vyšetřování dopravních nehod (Mariana Zbončáka, tel. číslo 974 732 581 nebo 974 732582, případně na linku 158).