Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno krátce před polednem. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic ve Frýdku-Místku a Nošovic. Do záchranné akce se zapojily i dva dobrovolné sbory z Frýdlantu nad Ostravicí a Frýdku.

„Vozidlo České pošty bylo v říčce Mohelnice převráceno na levém boku, řidička nebyla pro bolesti hrudníku schopna opustit vozidlo. Hasiči proto vyřezali čelní sklo a s pomocí páteřní desky ji vyprostili a předali zdravotníkům," přiblížil tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Záchranáři kvůli možnému úniku pohonných hmot převrátili dodávku ještě ve vodě na kola. Z havarovaného auta i tak uniklo jen malé množství provozních kapalin. „Kolegové instalovali na hladinu Mohelnice sorbčního hada a zasypali okolí nehody sorbentem. Dodávku vytáhl na silnici vyprošťovací speciál na podvozku Tatry 815 ze stanice ve Frýdku-Místku," dodal Petr Kůdela s tím, že auto bylo následně předáno pracovníkům České pošty k odtahu.

Havarovaný poštovní vůz.

Havarovaný poštovní vůz.