O havárii bylo operační středisko zdravotnické záchranné služby informováno v půl desáté večer. Na místo ihned vzlétl vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy a vyjely pozemní posádky záchranářů z Frýdku-Místku. Osmnáctiletou dívku už se ale nepodařilo zachránit.

„V době příjezdu posádek ZZS selhávalo její dýchání a krevní oběh. Poté, co se pacientku podařilo vyprostit, zahájily týmy záchranářů resuscitaci. Zasahující lékaři provedli intubaci dýchacích cest a připojení na řízenou ventilaci, použili přístroj zajišťující nepřímou srdeční masáž. Za současného podávání léků se po dobu tři čtvrtě hodiny snažili o záchranu. Postižená však utrpěla mnohočetná poranění, která se ukázala být neslučitelná se životem,“ uvedl mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Nehodou se zabývají policisté. "Řidička vozidla Volkswagen z dosud nezjištěného důvodu dostala smyk na vozovce, kdy tento manévr nezvládla a vozidlem sjela mimo pozemní komunikaci, kdy následně došlo k nárazu do stromu," řekla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Ve vozidle cestovala také sedmnáctiletá dívka. „Byla ošetřena s poraněním zad, a to lehčího charakteru. Její stav nebyl život ohrožující a následně ji pozemní tým ZZS přepravil do frýdecko-místecké nemocnice,“ doplnil mluvčí krajských záchranářů.

Kvůli zásahu záchranářů a vyprošťování vozidla, o což se postarali hasiči, byla dálnice ve směru do Ostravy několik hodin uzavřena. Policisté odkláněli dopravu přes souběžnou silnici skrz Žabeň a Paskov.

Ilustrační fotografie.
Cizinec přepadl v Třinci dvě ženy, jednu z nich teď policisté hledají