Stalo se tak v pátek kolem půl jedenácté dopoledne v ulici Ostravská ve směru na Ostravu, poblíž budovy hasičského záchranného sboru.

"Ve stejnou chvíli místem v obou pruzích jela vozidla. V pravém pruhu jelo souběžně jiné dodávkové vozidlo, které před přechodem pro chodce začalo brzdit. Řidič vozidla Fiat Ducato na situaci nezareagoval a v levém pruhu pokračoval v jízdě, kde vozidlem srazil právě přecházející chodkyni," popsala mluvčí policie Zlatuše Viačková s tím, že žena po kolizi s vozidlem byla převezena do místní nemocnice.

Rastislav Maďar v roušce.
Maďar: Restrikce na severní Moravě nesouvisí s vývojem v Karviné

"Řidič nevlastní řidičské oprávnění pro žádnou skupinu. Na místě policisté provedli obě orientančí zkoušky. Na přítomnost akloholu zkouška byla s negativním výsledkem. Orientanční test na návykové látky byl pozitivní na skupinu látek amphetamin a metamphetamin," doplnila Viačková.

Vyšetřování si převzala služba kriminální policie a vyšetřování. Mladík je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Škoda na vozidle Fiat Ducato byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun.