"V katastru obce Nebory na silnici I/11 řidička ročník 1962 srazila dívku ročník 2001 přecházející po přechodu pro chodce," potvrdil událost mluvčí policie Vlastimil Starzyk.

Dívka utrpěla vážná poranění a byla transportována vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

"Dvanáctiletá dívka byla po střetu s vozidlem v přímém ohrožení života. Utrpěla vážná zranění hlavy s podezřením na poranění mozku. Zasahující lékař pacientce zajistil dýchací cesty, uvedl ji do umělého spánku a připojil k umělé plicní ventilaci. Záchranáři z pozemní posádky spolu s leteckými záchranáři zahájili podávání léků, uložili postiženou do vakuové matrace, zajistili ji krčním límcem a provedli další opatření v rámci přednemocniční neodkladné péče," uvedl k zdravotnímu stavu dívky ještě v pondělí večer mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

"Silnice byla po dobu nehody částečně uzavřena a provoz jsme řídili kyvadlově. Nyní probíhá šetření k přesnému objasnění příčin a okolností této fopravní nehody," uvedl dále Starzyk s tím, že alkohol u řidičky nebyl zjištěn.

"Apelujeme na řidiče aby si v tuto roční dobu více dávali pozor na pohyb na silnici i mimo vozovku, kdy pravě za soumraku a šera lze snadno přehlédnout osobu chodce. Zde rovněž upozorňujeme na vhodnost užití reflexních prvků chodci, které jsou schopny na velkou vzdálenost upozornit řidiče na pohyb ve vozovce a tim i zabránit zbytečným a vážným dopravním nehodám," dodal na závěr mluvčí policie.