Nehoda se stala na úrovni firmy Liberty před sjezdem na Bartovice a Radvanice ve směru na Havířov. „Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému,“ informovala policejní mluvčí Eva Michalíková. Silnice z Havířova směrem na Ostravu byla po nehodě uzavřena oběma směry.

Přivolaní hasiči provedli u nehody protipožární opatření a zajistili místo dopravní nehody. Záchranáři zase na místo vyslali dva týmy – lékařský a zdravotnický.

„Pětapadesátiletý muž zůstal zaklíněn v jednom z vozidel, musel být vyprošťován hasiči. Zasahující lékař zjistil, že nejeví žádné známky života. Utrpěl poranění, kterým podlehl bezprostředně po nehodě, ještě před příjezdem záchranářů. Lékař byl nucen konstatovat jeho smrt,“ řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Ilustrační foto.
Opilý muž z Ostravy s autem hazardoval na železničním přejezdu, řidičák neměl

„Po ukončení šetření nehody Policií ČR vyprostili hasiči zaklíněnou osobu a předali ji k dalším úkonům přítomnému koronerovi,“ doplnila mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Dalšího účastníka nehody, muže ve věku sedmačtyřiceti let, ošetřili záchranáři se středně těžkým zraněním dolní končetiny. Tým jej následně předal do péče urgentního příjmu Městské nemocnice Ostrava.

Z dosud zjištěných informacích vyplývá, že právě tento 47letý řidič osobního vozidla značky Audi A4 jedoucí ve směru od ulice Šenovské k ulici Vratimovské z dosud nezjištěného důvodu vjel do protisměru, čímž došlo k čelní srážce s právě projíždějícím vozidlem Mazda. „To řídil 55letý muž, který utrpěl na místě zranění neslučitelná se životem,“ doplnila Eva Michalíková.

Dopravní nehoda na Rudné, 8. února 2023.Dopravní nehoda na Rudné, 8. února 2023.Zdroj: se svolením PČR

Šetřením na místě bylo zjištěno, že bezprostředně po kolizi se 47letý řidič, který měl dopravní nehodu způsobit, pokusil z místa nehody utéct. Tomu ale zabránili přítomní svědci události, kteří mu úprk z místa činu znemožnili, když jej brzy dostihli. Dechová zkouška u muže pak prokázala pozitivní výsledek, a to přes dvě promile alkoholu v dechu.

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro důvodné podezření ze spáchání přečinů usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Zabývají se okolnostmi a příčinami dopravní nehody a zjišťují také průběh nehodového děje. Tímto se také obracíme na případné svědky, kteří se v danou dobu nacházeli na uvedeném místě a žádáme všechny řidiče vozidel, kteří místem projížděli, a případně jejich vozidlo disponuje palubní kamerou, aby se obrátili na tísňovou linku 158,“ uzavřela Eva Michalíková z Policie ČR.