Kolem 13. hodiny došlo na silnici D56 za přemostěním na Novou Bělou k tragické dopravní nehodě, kdy 24letý řidič vozidla Suzuki z dosud nezjištěných příčin vyjel v levém jízdním pruhu mimo vozovku, kde najel do odvodňovacího kanálu.

Od něj byl automobil vymrštěn zpět na komunikaci, dostal se do smyku a mimo kontrolu řidče. Vůz se nakonec ocitl úplně mimo vozovku a narazil do stromu.

Očkování ve Fakultní nemocnici Ostrava.
Covid situace v kraji je vážná. Zdravotníci FNO ruší dovolené, kapacita je plná

V důsledku nárazu došlo k těžkému zranění nejen řidiče, ale hlavně jeho 28letého spolujezdce, kterého desítky minut resuscitovali svědci i přivolaní zdravotníci a hasiči, ale marně a muž svým zraněním na místě podlehl.

„Příčinu úmrtí určí nařízená soudní pitva. Vozidlo policisté zajistili pro případné vyloučení technické závady,“ mluvčí policistů Pavla Jiroušková.

Protože dechová zkouška nebyla u řidiče vzhledem k jeho zranění možná, byl nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení.

Další okolnosti, příčiny tragické nehody prověřují ostravští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu usmrcení z nedbalosti.