Operátorům záchranné služby byla několik minut před polednem nahlášena havárie terénního automobilu, který měl spadnout z několika metrového srázu. „Na místo ihned vyjela nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci z Frýdlantu nad Ostravicí a vzlétl vrtulník LZS z Ostravy," upřesnil tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Vozidlo sjelo z cesty a následně se zřítilo z přibližně sedmimetrového srázu do potoka. V kabině zůstal zaklíněn čtyřicetiletý řidič. Svědek události přivolal na místo záchranáře. Do jejich příjezdu poskytoval postiženému, který byl v bezvědomí, první pomoc. S posádkami již pacient později komunikoval.

„Zasahující lékaři však u něj zjistili příznaky svědčící pro poranění mozku, nevyloučili zranění v oblasti páteře a hrudníku. Muž byl ošetřen v rámci přednemocniční neodkladné péče a připraven k transportu do zdravotnického zařízení. Letečtí záchranáři poté zajistili jeho šetrnou přepravu a předali jej do péče týmu urgentního příjmu ve Fakultní nemocnici Ostrava," dodal Lukáš Humpl.