"V pátek po osmé hodině večer došlo ve Frýdlantu nad Ostravicí na silnici 1/56 k vážné dopravní nehodě, a to ke střetu motocyklisty s chodcem. Chodec byl na místě mrtvý, motocyklista byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice," uvedla k neštěstí mluvčí moravskoslezské policie Daniela Vlčková.

Její slova následně doplnil mluvčí zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl.

"Čtyřiadvacetiletý chodec na místě podlehl svým zraněním. O jeho záchranu se pokoušeli laičtí zachránci a v resuscitaci následně pokračovali také přivolaní záchranáři. Srdeční činnost postiženého se však obnovit nepodařilo," popsal následky nehody Humpl.

Doplnil dále, že posádka rychlé zdravotnické pomoci z nedalekého stanoviště dorazila na místo události během pěti minut od nahlášení. K nehodě byl vyslán také vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

"Motocyklista ve věku čtyřiatřiceti let utrpěl vážná zranění. Lékař u něj při prvotním vyšetření zjistil poranění hlavy, hrudníku, horní a dolní končetiny. Muži byla poskytnuta potřebná přednemocniční neodkladná péče a poté jej posádka leteckých záchranářů přepravila do ostravské Fakultní nemocnice. Pacienta předala do péče týmu urgentního příjmu," uvedl Humpl.