Karambolem například skončila jízda pro řidiče osobního automobilu, který nezvládl jízdu na kluzké vozovce a mezi Lískovcem a obcí Řepiště narazil do stromu. Následkem toho utrpěl zraněním, se kterým jej převezli přivolaní zdravotníci k ošetření do nemocnice.

Další dopravní nehoda se stala v jednu hodinu po půlnoci v Dolním Sklenově, kde havaroval ukrajinský kamion. S vyprošťováním pomáhali profesionální hasiči. Komunikace byla opět plně průjezdná až po dvou hodinách. Dvě osobní vozidla se srazila včera před půl osmou ráno ve Wolkerově ulici ve Frýdku-Místku. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Následky byly odstraněny o půl desáté.

Nová sněhová nadílka již tradičně komplikovala dopravu nad přehradní nádrží Šance v Ostravici. „Na místě byla hlídka dopravního inspektorátu a kontrolovala kamiony. Ty, které neměly zimní výbavu tedy řetězy a náhon tažného vozidla na všechna kola, policisté otáčeli a vraceli zpátky. Bez uvedených prostředků by kopec asi stejně nevyjely. Následně by zde zůstaly viset a komunikaci zbytečně zablokovaly," popsal frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk s tím, že by si řidiči v současném počasí měli dávat pozor. „Rychlá jízda by se rozhodně nemusela vyplatit. Opatrnost by měla být určitě na místě," doporučoval policejní mluvčí Vlastimil Starzyk. Někteří řidiči se kvůli současným podmínkám snaží jezdit co nejméně. „Ty cesty jsou nyní hrozné a nebezpečné. Proto jsem ježdění omezil na minimum. Vyjíždím jenom v těch nejnutnějších případech," sdělil redakci M. K. z Frýdku-Místku. „Raději se snažím jezdit autobusem. Přes zimu je mnohem větší riziko, že vaše jízda skončí nehodou. Navíc ji ani nemusíte zavinit, můžete jet předpisově, jenže nějaký nezodpovědný šofér, kterého můžeme nazvat pirátem silnic, do vás prostě narazí, protože už to neubrzdí," zamyslel se další oslovený řidič J. S. z Frýdku-Místku.