„Při mimořádné události zemřela řidička osobního automobilu. Škody byly celkově 600 tisíc korun,“ konstatoval mluvčí drážní inspekce Martin Drápal s tím, že čtvrt milionu korun je škoda na vlaku, sto tisíc na trati a 250 tisíc na automobilu.

„Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti v místě vzniku mimořádné události,“ doplnil mluvčí.

Klimkovický tunel. Ilustrační foto.
Komplikace pro všechny! O víkendu se uzavře klimkovický tunel

Na místo nehody vyrazily všechny základní složky integrovaného záchranného systému, přiletěl také záchranářský vrtulník s lékařem z Ostravy. „Záchranáři na místě nehody nalezli sedmašedesátiletou ženu bez známek života zaklíněnou v osobním vozidle. Při nárazu utrpěla zranění neslučitelná se životem, kterým podlehla ještě před příjezdem posádek. Zasahující lékař mohl pouze konstatovat její smrt,“ uvedl mluvčí krajských záchranářů Ladislav Lang.

Nehoda se přihodila na nepříliš frekventovaném přejezdu, který je chráněn výstražnými kříži i světelnou a zvukovou signalizací a je umístěn zhruba dvacet metrů za sjezdem z hlavní silnice. Závory v místě chybí, na obě strany však je dostatečný výhled.

Vlak ve směru z Ostravy, který mířil do Frenštátu pod Radhoštěm, tlačil auto před sebou ještě odhadem sto metrů, než stačil zastavit. Auto značky Subaru bylo zcela zdemolované. „Byla to velká rána. Nic takového tady nepamatuji,“ řekla žena, která bydlí v těsném sousedství přejezdu.

Železniční trať byla několik hodin uzavřena, v úseku byla zavedena náhradní autobusová přeprava.

Na místě požáru odborníci dokumentují podrobnosti o konstrukci kostela. Zkoumají i rozměry trámů.
O sbírku na obnovu kostela je zájem. Na spáleništi se pracuje