„Původně jsme měli ohlášeno, že po střetu osobního automobilu s jiným vozidlem byli tři lidé zraněni, z toho měl být jeden v bezvědomí. Na místo proto ihned vzlétl vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy a vyjely dvě pozemní posádky ze stanoviště v Třinci,“ upřesnil tiskový mluvčí Záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Zdravotníci po příjezdu zjistili, že zraněných je nakonec pět. Všichni však byli při vědomí.

„Jednalo se o čtyři muže a jednu ženu ve věku od čtyřiadvaceti do sedmadvaceti let. Těžké poranění utrpěl šestadvacetiletý muž, který byl po ošetření letecky transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ uvedl Lukáš Humpl s tím, že u pacienta se jednalo o poranění hrudníku a páteře.

Dva další lidé utrpěli středně těžká zranění, konkrétně otřes mozku a poranění končetin. Dva muži pak z nehody vyvázli s lehkými zraněními obličeje a zad. „Záchranáři všechny postižené ošetřili, zajistili krčními límci, podle potřeby jim podali léky tlumící bolest a infuzní roztoky. Čtyři pacienty poté pozemní posádky předaly do péče chirurgické ambulance nemocnice v Třinci,“ Humpl.