Uplynulých, více než dvanáct covidových měsíců, bylo zkouškou pro celou naši zemi, pro Evropu, svět. Bylo ale především velkým testem pro rodiny a vztahy uvnitř nich.  Na nezvykle dlouho jsme byli uzavřeni do izolace svých domovů. Kontakt s vnějším světem se omezil jen na obrazovky počítačů a mobily. Rodiče a děti trávili mnohem více času pohromadě.

Co nám tato intenzivní, náročná doba ukázala? Co nám řekla o vztazích mezi nejbližšími? Dozvěděli jsme se o sobě, o nás něco nového, překvapivého Rozumíme svým dětem, vnoučatům? Chápou oni nás? Jak se liší naše světy?

Kam máme my rodiče zajít při nastavování pravidel, omezení? Víme, co si o tom myslí naši potomci? Jsou naše děti samostatné? Jak jsme je připravili na zvládnutí výzev a rizik, která na ně v životě čekají? A jaké jsou jejich představy?

Vyplnit unikátní ANKETU pro rodiče můžete ZDE. Svou ANKETU pak mohou teenageři a děti vyplnit ZDE.

Stovky otázek. Málo odpovědí. Proto, abychom je našli, se obracíme na vás, na čtenáře Deníku a Deník.cz. Zapojte se, prosím, do velké ankety Deníku, která chce zmapovat, jak známe své děti, co si naopak ony myslí o nás.

Prosíme, věnujte deset, patnáct minut svého času na vyplnění dotazníku pro dospělé. Zároveň zkuste přesvědčit své blízké, babičky, dědy. Ale i své děti, ať se rovněž zapojí do dotazníku pro teenagery a děti.

Čím více odpovědí dostaneme, tím lepší bude naše pochopení.

Každý z nás byl dítě. Mnozí z nás jsou rodiči.  Kdo z nás si v nějaké situaci v dětství neřekl větu: Až vyrostu, budu svoje děti vychovávat jinak.

Pojďme spolu zjistit, jak na tom jsme v těch nejdůležitějších vztazích našich životů.

Děkujeme