Expedice již měla dvě zastávky, a to v Italian Base Camp a Japan Base Camp, což jsou místa, kde v minulosti měly základnu expedice z Itálie a Japonska. Jsou tam upravené plochy pro stany, které další expedice mohou využít k přenocování a odpočinku.

„Máme už za sebou první aklimatizační výstup do 4000 m. Náš lékař nám dvakrát denně měří tepovou frekvenci. Cesta byla náročná, z Italian Base Campu jsme pokračovali s celou výbavou bez oslů, kteří kvůli špatnému terénu a velkému množství čerstvě napadaného sněhu nemohli jít dál a vrátili se zpět. Naštěstí šerpové spolu s námi razili cestu až pod Dhaulagiri,“ napsal v SMS zprávě Libor Uher.

Podle harmonogramu bude expedice na Dhaulagiri (v překladu Bílá hora) do 28. května. Za tu dobu vybuduje tři výškové tábory a pokusí se o dosažení vrcholu. „Výstup na vrchol bude obtížný zejména kvůli častým změnám počasí v této oblasti. Velkou roli sehraje nadmořská výška, ve které se budeme pohybovat. Jakákoliv aktivita v tomto prostředí je náročná. Na vrchol Bílé hory se vydáme severo-východním hřebenem. Jde o strmý výstup s několika lezeckými místy. Ve výšce 4700 metrů vybudujeme Base Camp, tedy základní tábor a další tábory budou ve výšce 5900 m (C1), 6600 m (C2) a 7300 m (C3). Poslední zastávku plánujeme až na vrcholu ve výšce 8167 metrů,“ vylíčil ještě před odjezdem do Nepálu Libor Uher.

V roce 2009 se Libor Uher pokoušel vystoupat na dvě himalájské osmitisícovky Annapurnu a Mt. Everest. Počasí mu ale nedovolilo vystoupit až na vrchol. Cestu byl nucen spolu s Petrem Maškem vzdát zhruba 500 metrů pod vrcholem Everestu (8850 m n. m). Přesto oba horolezci trhli osobní rekord, poprvé totiž bivakovali ve výšce necelých 8400 m. V roce 2010 Libor Uher spolu s Radkem Jarošem a Petrem Maškem vystoupil 17. července na vrchol Gasherbrumu II, třinácté nejvyšší hory světa a páté nejvyšší hory Pákistánu a 28. července vylezl Libor Uher na Gasherbrum I, jedenáctou nejvyšší horu světa a třetí nejvyšší horu v Pákistánu. A jak to vypadá, nerozlučná dvojice, Libor Uher a Petr Mašek také letos v koutku duše doufají, že expedice Dhaulagiri bude úspěšná a že se kolem sebe z vrcholu Bílé hory rozhlédnou.