Hned v úvodním kole na sebe narazili dva regionální rivalové, když na palubovku frýdecko-místeckého Sokola zavítaly hráčky Ostravy. Souboj těchto týmů má v posledních letech vždy jasného favorita. Nejinak tomu bylo i tentokráte, kdy domácí celek vyhrál hladce 3:0. Ostravské volejbalistky pozlobily domácí tým pouze ve druhém setu, kdy se rozhodovalo v samotné koncovce.

„Málo jsme bojovali a hráli ustrašeně. Zvedli jsme se až ve druhém setu, bohužel jsme v něm nezvládli koncovku. Možná, kdybychom srovnali na 1:1, tak ten zápas mohl být i jiný. Zkrátka na možná, a kdyby, se nehraje. Dnes jsme nepodali zrovna nejlepší výkon, bez bojovnosti to nepůjde," smutnil po utkání trenér ostravského celku Zdeněk Pommer mladší.

Domácí celek do sezony vstoupil již bez Heleny Kojdové a Martiny Orlovské, navíc se trenérce Dedkové dlouhodobě zranila i smečařka s reprezentačními zkušenostmi Martina Jakubšová.

„Určitě nás odchod těchto hráček mrzí, ale my o tom věděli už na konci minulé sezony. I proto jsme se snažili kádr nějak doplnit a já těmhle holkám věřím," svěřila se frýdecká trenérka Alexandra Dedková, která mohla být po závěrečném míči spokojena.

„Nemám ráda takové začátky, kdy hladce první set vyhrajete, jelikož se vám to pak spíš vymstí. Podle mého jsme byli lepší snad ve všem, co se dá říct. Ta nervozita byla ale na holkách zpočátku vidět, naštěstí se brzy dokázaly uklidnit. Ostravě vyšlo ve druhém setu pár míčů, ale koncovku jsme si již pohlídali. Vyhráli jsme, ale bylo v naší hře spousta chyb. Musíme se teď už ale musíme soustředit na další utkání, které odehrajeme v Brně," dodala Dedková.

Sokol Frýdek-Místek – TJ Ostrava 3:0 (14, 23, 18)

Rozhodčí: J. Peloušek – J. Gall. Diváci: 350. Doba hry: 76 minut.

Frýdek-Místek: Mukařovská, P. Kojdová, Pavelková, Závodná, Dudová, Holišová. Libero: Spáčilová. Střídaly: I. Vašinová, Chudobová, Hynková. Trenérka: Alexandra Dedková.

Ostrava: Mayerhoferová, Zedníková, Polášková, Kadlecová, Zemanová, Langová. Libero: Elblová. Střídaly: Kukučová, Čuboňová, I. Šipová. Trenér: Zdeněk Pommer ml.

Další zápasy 1. kola: PVK Pracheza Přerov – VC Slavia Praha 3:2 (22, –19, –23, 19, 10), SK UP Olomouc – VK KP Brno 3:2 (25, 21, –28, –19, 13), VK Agel Prostějov – TJ Sokol Šternberk 3:0 (16, 20, 17). Předehrávka 3. kola: VK SG Brno – TJ Sokol Šternberk 2:3 (-23, 19, 12, –24, –9).