V prvním utkání dvojzápasu byl Klasik jednoznačně lepším celkem a hned od začátku si kráčel pro výhru. V úvodní směně stáhl první bod Martin Drong a Frýdek-Místek šel do vedení, které již nepustil až do závěru střetnutí. Ve třetí směně domácí navýšili skóre po chybě domažlické obrany a stáhli další dva body. O pár minut později frýdecko-místečtí baseballisté rozjásali fanoušky na tribuně fantastickým ofenzivním divadlem, když přidali dalších šest bodů a svého soupeře prakticky srazili na kolena. Domácí nadhazovač Marko Vykoukal navíc hosty prakticky skoro k ničemu nepouštěl a s podporou obrany, která udělala za celý zápas jedinou chybu, Domažlicím povolil pouze dva body. V poslední směně utkání uzavřel třemi strikeouty a Frýdek-Místek se mohl radovat z první výhry v letošní sezoně.

Druhý zápas přinesl také několik zajímavých momentů. Domácí se opět ujali vedení hned ve druhé směně, když doběhli pro dva body. Potom však zabral soupeř a třemi body na začátku třetí směny otočil skóre ve svůj prospěch. Jenže domácí nabuzení první výhrou se do svého soupeře opřeli hned v dohrávce a šesti body si vzali zpátky vedení, které již do konce zápasu nepustili. Soupeř sice bojoval až do konce a domácím nedaroval nic zadarmo. Skvělým výkonem v jeho dresu se prezentoval Američan Jason Fletcher, jenž si připsal tři odpaly a celkově pět stažených bodů. Jeden z jeho odpalů skončil až na přilehlém parkovišti a diváci tak byli svědky prvního homerunu na frýdecko-místeckém hřišti.

„Spadl nám kámen ze srdce a udělali jsme důležité body," neskrýval spokojenost domácí trenér Jan Maštalíř, který vzápětí dodal: „Hodně se nám zlepšili nadhazovači a tam bych hledal hlavní důvod výher. Určitě jsme se zvedli i na pálce, když konečně pálil celý lineup."

„V prvním utkání jsme měli jednu špatnou směnu, kdy jsme dostali šest bodů," hodnotil zápasy zkušený lodivod Domažlic Greg McCarthy. „Ve druhém se nám stalo to samé. Bohužel nepřijeli jsme s našimi nejlepšími nadhazovači, kteří nemohli do Frýdku-Místku přijet z pracovních a jiných důvodů. Soupeř má talentovaný a mladý tým, který by mohl v krátké době hrát extraligu," uzavřel hostující kouč.

O tomto víkendu má Frýdek-Místek volno, další dvojzápas jej pak čeká v sobotu 21. května ve Spáleném Poříčí, které je v průběžné tabulce poslední.