V prvním utkání možná domácí hráče lehce svazovala odpovědnost a nervozita. To se projevilo na špatném úvodu, když po šesti směnách prohrával Klasik 0:6. Ve druhé polovině zápasu však frýdecko-místečtí baseballisté zabrali a také doběhli pro šest bodů. Bohužel pro ně ale soupeř v sedmé směně dokázal přidat další tři body a ty se nakonec ukázaly jako rozhodující.

Rovněž odvetný souboj nezačal pro domácí Klasik nejlépe, když Hluboká na začátku první směny stáhla čtyři body. Jenže Frýdečtí na nepříznivý vývoj okamžitě zareagovali agresivní hrou na pálce a na konci druhé směny již vedli 8:4. Hluboká se ovšem nevzdávala a vyvíjela velký tlak na startujícího nadhazovače Frýdku-Místku Pavla Kociňáka. Proto jej ve čtvrté směně na kopci nahradil Michal Baker (na snímku), který postupně otupil veškeré snahy hostí na zdramatizování utkání. V průběhu šesti směn pálkařům Hluboké nepovolil doběhnout pro další body. Naopak domácí útok podporován fanoušky přidával další doběhy a Frýdek-Místek si tak došel pro první výhru v sezoně.

„První duel přinesl vyrovnaný baseball, ve kterém se nám ale podařilo skórovat pouze ve dvou směnách, což byl největší rozdíl od soupeře, který si poměrně pravidelně připisoval body,“ hodnotil zápas s Hlubokou trenér Klasiku Marcel Pardík. „Naše pálka nebyla špatná, ale mnoho dobrých odpalů končilo přímo v rukavicích vnějších polařů. Prostě jsme pálili přímo na ně. V tom druhém utkání už bylo vše jinak. Pokračovali jsme v dobré pálce a soupeře jsme prostě přepálili. Na nadhozu se také ukázal v dobrém světle mladý Michal Baker. Věřím, že v podobném duchu budeme pokračovat i v dalším kole proti Domažlicím,“ přeje si kouč Frýdku-Místku.

Zápasy s Domažlicemi se nakonec na žádost soupeře odehrají na domácím hřišti Frýdku-Místku. Změnil se také jejich datum, když se ze soboty přesunuly na neděli 23. dubna (hrát se bude v 11.00 a ve 14.00 hodin). Fanoušci Klasiku tak uvidí dvě utkání na domácím hřišti navíc. (jab)

Klasik Frýdek-Místek – Hluboká nad Vltavou 6:9 a 17:9




 Baseball tabulkaZdroj: Deník