Po skončení základní části se tým trenéra Jana Maštalíře probojoval do baráže o Extraligu. V ní nakonec Frýdečtí neuspěli (do nejvyšší soutěže se probojovaly čtyři nejlepší týmy, pozn. red.) a tak je po posledním barážovém zápase opět čekaly zápasy prvoligové soutěže. Přesněji řečeno, čtvrtfinálová série s pražským SaBaTem.

Prvoligové play-off se hrálo na dva vítězné zápasy, a oba nakonec ovládli Pražané, kteří se mohli radovat z postupu do semifinále soutěže.

První čtvrtfinálový duel se hrál na hřišti ve Frýdku-Místku a nabídl velice zajímavou podívanou. Zejména nadhazovači měli svůj den. Martin Drong na kopci Klasiku odházel celých devět směn a svým výkonem dal svým spoluhráčům naději na výhru. Ti sice předváděli slušný výkon na pálce, ale ze slibných situací nedokázali stáhnout více než dva body. Hosté si tak ze severu Moravy odvezli těsné vítězství v poměru 2:4.

Ke druhému střetnutí série se obě mužstva musela již další den přesunout do hlavního města. Bohužel pro Klasik dokázal SaBaT naplno využít výhodu domácího prostředí a po vysoké výhře 11:0 se mohli Pražané těšit z postupu do další fáze soutěže.

„Do utkání jsme šli s tím, že jej chceme vyhrát," nechal se po druhém utkání slyšet mladý nadhazovač Klasiku Šimon Urban. „Jejich nadhazovač Štěpán Dupal nás celkem překvapil svou rychlostí a přesností nadhozů. To byl nejspíš důvod, proč jsme nedokázali udělat žádný bod.

Navíc jejich pálka byla hodně silná a po několika metách zdarma měli pár pěkných odpalů, kterými se dostali do vedení. My jsme se už pak nedokázali zvednout a utkání prohráli," dodal.

Hráče Frýdku-Místku by tak nyní měla čekat zasloužená dovolená a pak příprava na novou sezonu.

VÝSLEDKY
Čtvrtfinále: Klasik Frýdek-Místek – SaBaT Praha 2:4 a 0:11 (0:2 na zápasy), Blesk Jablonec – Sokol Hluboká nad Vlatvou 9:10, 18:4 a 17:13 (2:1 na zápasy). Semifinále: Nuclears Třebíč – SaBaT Praha, Olympia Blansko – Blesk Jablonec.

-jab-