Do prvního zápasu nastoupil na kopci Klasiku Marko Vykoukal, o kterém je známo, že se umí vyhecovat proti silnějším soupeřům. To se nakonec potvrdilo i v tomto utkání a baseballisté soupeře často nedokázali najít recept na jeho nadhozy.

Třebíč se sice ve čtvrté směně dostala do vedení 1:0, ale Frýdek-Místek dokázal ještě v téže směně vyrovnat. V následující navíc domácí dvěma doběhy navýšili své vedení o dva body. Utkání poté bylo jak na houpačce. Nejdříve Třebíč vyrovnala, aby domácí opět odskočili na rozdíl jednoho bodu.

V deváté směně však hosté jedním doběhem opět srovnali a utkání šlo do nastavení. Do něj domácí na kopec postavili Martina Dronga, jenž s pomocí obrany zahrál dva rychlé auty. Třebíč pak ale dokázala díky jednometovému odpalu stáhnout dva běžce pro body. Jenže hráči Klasiku hráli tento zápas v pohodě a dvoubodové manko dokázali brzy dorovnat. Následně pak ještě po chybě hostující spojky získali rozhodující rozdílový bod. Po jeho zisku se tak mohli radovat z své první výhry v baráži.

Pohodu z prvního utkání si domácí přenesli i do dalšího souboje. V něm se hned na začátku dostali Frýdečtí do vedení 3:0 a zdálo se, že Třebíči připraví šestou prohru v řadě. Ještě před devátou směnou drželi domácí příznivý stav 4:2. To však již na kopec mířil David Koláček místo startujícího Ondřeje Hona. Hosté na jeho rychlé nadhozy dokázali zareagovat a postupně i s přispěním chyb v obraně stáhli čtyři body. Domácí tak opět na kopec poslali Martina Dronga, ale ani on úplně nezastavil pálkaře soupeře. Ten nakonec v této směně stáhl šest bodů. Hráči Klasiku již na toto vedení nedokázali zareagovat a nakonec se museli smířit s porážkou. I tak však před svými fanoušky předvedli dobrý výkon a stále jsou tak ve hře o postup do extraligové soutěže.

„Před tímto dvojzápasem bychom jednu výhru brali," řekl po utkání domácí trenér Pavel Kociňák, jenž na trenérském postu suploval chybějícího Jana Maštalíře. „V prvním utkání se nám povedlo porazit jednoho z nejlepších nadhazovačů v republice. Nám skvěle zaházel Marko. Ve druhém jsme sice vedli 4:2, ale v poslední směně nám hosté dali šest bodů. Prohráli jsme tím vyhraný zápas. Je fajn, že jsme si ukázali, že můžeme porazit jakýkoliv tým," řekl frýdecko-místecký kouč.

„Byl to vyrovnaný baseball," nechal se po zápasech slyšet Pavel Jozek z Třebíče. „První zápas jsme prohráli po chybě v obraně. I ten druhý byl těsný. Po střídání nadhazovače, který to neustál, jsme získali výhru. Oba zápasy však byly vyrovnané a mohl zvítězit kdokoliv."

O tomto víkendu zajíždí baseballisté Klasiku do dalekého Jablonce, kde odehrají dva zápasy s místním týmem Blesk. Svým fanouškům se pak Frýdečtí opět představí až o prvním zářijovém víkendu. (jab)