Jako první do hry zasáhly frýdecko-místecké starší žákyně (U15), které už výhry na svém kontě potřebovaly jako sůl. A vítězství jsou o to cennější, jelikož frýdecká děvčata odehrála obě utkání pouze v osmi lidech. „Utkání s Brnem bylo přeci jen lehčí. Holkám vycházely nacvičené kombinace, spokojenost panuje i s tím, že na vítězství se podílely všechny hráčky. Šlo poznat, že jsme se na hru soupeřek připravili dobře takticky. Bránění jejich nejlepších střelkyň se hodně zlepšilo. Až na poslední čtvrtinu jsem s tímto zápasem velmi spokojen," hodnotil první duel starších žákyň trenér týmu Miroslav Charvát.

Trojice frýdecko-místeckých juniorek Štupáková (číslo 9), L. Riegerová a Vojkovská brání ve střelbě ostravské Valasové (4). Ve druhém zápase nastoupily domácí hráčky proti Olomouci a duel byl o to pikantnější, že v hostujícím dresu nastoupila bývalá frýdecká basketbalistka Losertová. „Už před utkáním jsem holky upozorňoval, že musíme Simonu odstavit od přihrávek na ni a ubránit ji při doskoku. Že tohle bude klíčem k úspěchu. Zprvu to však holkám příliš nevycházelo, takže nebylo divu, že nám Losertová nasázela dvacet bodů. Hráčky poté předvedly velkou obětavost. Bodově se dařilo hlavně Kučerové se Šimíčkovou, ale musím vyzvednout i ostatní hráčky. Bez kvalitní obrany by to určitě nešlo," doplnil ještě Charvát.

BK Frýdek-Místek - Valosun KP Brno 58:22 (body FM: Kučná 13, Šimíčková 12, Kučerová 8, Zubková a Ručková po 6, Staňurová 5, Hudcová 4, Sommerová 4).
BK Frýdek-Místek - OSK Olomouc 47:44 (body FM: Kučerová 25, Šimíčková 16, Hudcová 4, Sommerová 2).
Dvě domácí vítězství zaznamenaly na své konto také starší minižákyně (U13). Ty si poradily se stejně starými děvčaty BK Havířov.

Frýdecká děvčata od první minuty ukázala soupeřkám, že jim šanci na úspěch nehodlají dát. „Holky dobře bránily a protihráčkám nedovolily prakticky nic. Přecházely hned po obranném doskoku rychle dopředu a dávaly jednoduché koše. Jednu dobu to vypadalo jako nějaký exhibiční zápas. Ukázali jsme, kde je naše síla, a to v rychlém protiútoku," řekl po vítězných zápasech trenér Marek Nogol.

BK Frýdek-Místek - BK Havířov 71:13 a 66:22 (body FM celkem: Ručková 38, Zátopková 34, Bačová 26, Mahdoňová 12, Riedelová 11, Nevrlá 4, Vojkovská 4, Ptáčníková 2, Martynková 2).

Další frýdecko-místecký tým (ligové juniorky U19) sehrály své zápasy na hřištích svých soupeřek. Na palubovce krnovské Lokomotivy zvítězily rozdílem třiatřiceti bodů, v Ostravě z toho byla nakonec porážka o jeden bod.

Frýdecké juniorky chtěly navázat na letošní výborné výkony a do Krnova odjely s cílem odčinit soupeři jednobodovou prohru v prodloužení z posledního vzájemného utkání. A hostující hráčky to vzaly od počátku za správný konec. Po změně stran dokonce dovolily soupeřkám vstřelit pouhých šestnáct bodů.

To druhé utkání mělo zcela jiný průběh. Frýdecké hráčky ještě v poločase vedly rozdílem osmi bodů, leč v infarktovém závěru se z vítězství nakonec radovali domácí. I přes porážku zůstávají frýdecko-místecké basketbalistky na pěkném čtvrtém místě ligové tabulky.

TJ Lokomotiva Krnov - BK Frýdek-Místek 39:72 (body FM: Káňová 16, L. Riegerová a Štupáková 11, Folvarčná a Čapatá 9, Milotová 7, Lukácsová 5, Faranová a Ručková 2).
SBŠ Ostrava B - BK Frýdek-Místek 75:74 (body FM: Folvarčná 17, Milotová 14, L. Riegerová 13, Lukácsová 12, Káňová 8, Čapatá 6, Vojkovská a Štupáková 2).

Další výsledky - oblastní přebor žen: SBŠ Ostrava C - BK Frýdek-Místek 56:49 (body FM: Čapatá 17, Stránská 10, Bonková 10, S. Schäferová 5, Vojkovská 3, Džumelová 2, M. Schäferová 2. Oblastní přebor U11: BK Panter Javorník - BK Frýdek-Místek 93:15 a 67:18.

(kot)