Ve startovní listině jsou loňští olympijští vítězové z Tokia Anders Mol a Christian Sorum z Norska, kteří na ostravské pláži vyhráli v roce 2019, i bronzoví medailisté z japonských her Cherif Younousse a Ahmed Tijan z Kataru. Pod vysokými pecemi nebudou chybět ani světové jedničky z Nizozemska - Katja Stamová a Raisa Schoonová a Stefan Boermans a Yorick de Groot.

Na koho se ještě mohou fanoušci těšit? Na světové šampionky Sarah Pavanovou s Melissou Humana-Paradesovou z Kanady, na dvojky světového žebříčku Barbarou a Carol z Brazílie, jejich krajanku Dudu i loňskou vítězku J&T Banka Ostrava Beach Pro Sarah Sponcilovou z USA. Obě nastoupí s novými partnerkami.

Podívejte se, takhle krasobruslař Michal Březina v prosinci 2019 suverénně vyhrál mistrovství čtyř zemí v Ostravě.
Březina trénuje mladé talenty. Dceru bruslit naučím, ale nutit ji nebudu, říká

Na ostravský písek se vrací vloni stříbrné Joana Heidrichová s Anouk Vergé-Dépréovou ze Švýcarska, Brazilci Andre a George nebo Alison s novým spoluhráčem Gutem.

A také světové trojky Ondřej Perušič a David Schweiner, kteří v letech 2019 a 2021 obsadili 2. místo a teď je čeká čtvrtý start. Stejně jako ostravskou rodačku Barboru Hermannovou - s Markétou Nausch Slukovou vyhrála I. ročník turnaje v roce 2018, teď bude mít premiéru s Marií Sárou Štochlovou. Pár, který vznikl po loňské olympiádě v Tokiu, dostal divokou kartu. V turnaji mužů ji získali čeští mladíci Jakub Šépka s Tomášem Semerádem.

Čeští showmani a světové trojky Ondřej Perušič a David Schweiner hrají v Ostravě moc rádi. Na pláži pod vysokými pecemi se jim v minulosti dařilo - dvakrát byli druzí a jednou čtvrtí. Zkusili si to i pod zemí, kde si zahráli na horníky.
Podívejte se: Horníci Perun a Dave fárají na pláži pod vysokými pecemi rádi

O postup do hlavní soutěže budou ve středu 25. května bojovat v kvalifikaci vítězové turnaje z roku 2018 Pablo Herrera a Adrián Gavira ze Španělska, stejně jako skvělý lotyšský pár Aleksandrs Samoilovs s Janisem Šmedinšem, nebo Brazilci Álvaro Filho s Evandrem a Bruno Schmidt se Saymonem.

Hrát se bude na dvou pískových kurtech, další dva jsou tréninkové. Kapacita tribun je 2500 míst. Vstupenky na turnaj se prodávají v síti Ticketportal.