„Byl to zápas jako každý jiný proti nim. Většinou v prvním setu dostaneme po papuli a pak začínáme hrát lépe,“ hodnotil David Schweiner průběh čtvrtfinále s bronzovými medailisty z loňské olympiády v Tokiu.

Český běh žen, 28.5.2022 v Ostravě.
Davy závodnic v Ostravě zastavily dopravu, Český běh žen slavil 10. výročí

„Jednou z věcí, na které jsme se museli zaměřit, je určitě kvalitní podání, protože Katařani jsaou velice atletičtí a velmi těžko se brání, hlavně, když mají dobře přihráno a nahráno. Nicméně je to tým, jehož kvalita útoku jde pomerně výrazně dolů ve chvíli, kdy nejsou v ideální situaci,“ doplnil Ondřej Perušič svého parťáka z písku. „Věděli jsme, že musíme vydržet a být trpěliví. Tentokrát se nám podařilo s vyrovnanou hrou přijít i ve třetím setu a díky tomu jsme vyhráli,“ poznamenal David Schweiner.

Na odpočinek čas neměli, už v 18 hodin je čeká repríza posledního zápasu základní skupiny se španělským duem Hererra - Gavira. V pátek večer je porazili 2:0.

Ondřej Perušič a David Schweiner porazili v Ostravě italský pár Rossi - Carambula 2:1 a Španěly Herreru s Gravirou 2:0. Do čtvrtfinále postoupili z 1. místa ve skupině. Turnaj naopak skončil pro Barboru Hermannovou a Marií Sáru Štochlovou.
Češi zdolali Italy, pak v dešti porazili Španěly. Teď je čekají hvězdy z Kataru

„Urfčitě to bude hodně odlišný zápas než včera. Jsou velmi zušený tým, takže včerejší porážka je nijak zvlášt nezasáhla. Budou dobře připraveni. Nicméně doufám, že před domácími diváky vybojujeme účast ve finále,“ přál by si Perušič i potřetí na pláži pod vysokými pecemi hrát o zlatou medaili.

České jedničky v Ostrava skončily dvakrát druhé (2019, 2021) a v roce 2018 čtvrté, tehdy se radovali z triumfu Hererra a Gavira.