Frýdecko-místečtí volejbalisté nejprve přivítali v domácí premiéře na své palubovce tým MFF Praha. „Byl to zápas s jedním z nejlepších prvoligových týmů,“ uznal sílu soupeře domácí trenér Přemysl Kubala.

Duel s Pražany se odehrál v místecké hale u 6. ZŠ, kde Beskydy odehrají celou sezonu. „Od začátku bylo utkání velmi vyrovnané, hosté se opírali především o útočné duo Kouba-Hrubý. My jsme se mohli zase spolehnout na osvědčenou dvojici Plichta-Vašut,“ řekl Kubala. Ten do základní sestavy nasadil mladého Jana Pospíšila, který v dresu BV Beskydy nahradil odchozího Lanču. „Honza si opět vedl velmi svědomitě, byť za něj chvílemi alternoval Petr Raška,“ pochválil mladou naději jeho trenér.

Utkání s MFF se zlomilo v domácí prospěch až ve chvíli, kdy Beskydští dostali ze hřiště servisem a výbornou obranou na síti kapitána Koubu, který se pravidelně stará o největší přísun bodů soupeřova celku. „Právě servis patří v této sezoně k našim nejslabším herním činnostem, nicméně nahrávač Jambor prokázal několika esy, že patří mezi nejúdernější hráče této soutěže a v této herní činnosti. Bylo by ale potřeba, aby se k němu přidali i další naši hráči,“ podotknul Přemysl Kubala. Frýdečtí nakonec svého soupeře přehráli poměrem 3:1.

O den později došlo na velmi očekávaný zápas loňských finalistů, který do hlediště místecké sportovní haly přilákal docela slušnou návštěvu. Diváci se ale rozhodně nenudili, jelikož oba týmy předvedly kvalitní volejbal. „Turnovští se opírali o velmi tvrdý servis trojice Vencovský, Baumelt a Duchač, navíc často nutili Jambora hrát pouze vysoké míče do kůlu, kde naši smečaři často útočili proti dobře zformované obraně soupeře. Skóre se přelévalo jako na houpačce, rozhodnutí muselo přijít tedy až v páté sadě,“ začal hodnocení druhého domácího střetnutí Přemysl Kubala.

Pátý set nakonec vyhrály Beskydy 15:11. „Bylo to především díky velké bojovnosti a dvěma blokům Pavla Srkala v závěru setu, který tak jen potvrdil své zkušenosti a svým nesmírným zápalem pro hru strhl i ostatní své spoluhráče k maximálnímu nasazení. Byť se v zápase na naší straně objevila ještě spousta chyb, za první výhru proti silnému Turnovu si tým zaslouží pochvalu. Určitě to klukům dodá sebevědomí do dalších zápasů,“ zdůraznil Kubala.

BV Beskydy – MFF Praha 3:1
BV Beskydy – Zikuda Turnov 3:2 (19, -21, -22, 18, 11)
Další výsledky 5. a 6. kola: Velké Meziříčí – TJ ČZU 1:3 (-21, 20, -17, -23), Volleyteam ČZU B – SK Brno 1:3 (23, -19, -20, -20), VK EGE České Budějovice B – Staré Město 1:3 (-22, -23, 21, -20), Tesla Brno – Zikuda Turnov 1:3 (-26, 17, -23, -23), Dobřichovice – TJ ČZU 3:0 (22, 20, 22), Velké Meziříčí – Nymburk 3:2 (23, 25, -20, -24, 13), Volleyteam ČZU B – Staré Město 1:3 (-16, -18, 19, -22), VK EGE České Budějovice B – SK Brno 3:0 (27, 22, 23), Tesla Brno – MFF Praha 0:3 (-23, -15, -23).

volejbal_první_liga_tabulkaZdroj: Deník

Přemysla Kubalu čeká operace

Hrajícího trenéra prvoligových volejbalistů Black Volley Beskydy Přemysla Kubalu čeká v tomto týdnu operace. Bývalý český reprezentant a beach volejbalista tak bude ambicióznímu týmu z Frýdku-Místku chybět do konce letošního roku. „Čeká mě artroskopie kolene, týmu tak na palubovce nepomůžu zhruba do Vánoc,“ svěřil se krátce před nástupem do nemocnice Kubala.

Pro Beskydy to tak není jediná ztráta zkušeného hráče v poli. „Blokař Michal Borski se po operaci zápěstí teprve vrací postupně do tréninkové zátěže, takže je to na našich odchovancích, jak si poradí s nabídnutou šancí porvat se o místo v sestavě a prosadit se tak ve velmi kvalitní soutěži, jakou první liga mužů je,“ dodal účastník letních olympijských her v roce 2012 v Londýně.