Do hutnického města tentokráte přijela třicítka hráčů z devíti celních úřadů a dva zástupce mělo Ministerstvo financí ČR. Naposledy se mezi zúčastněnými objevili také čtyři hráči seniorské kategorie. Ti pak po odehrání svých zápasů převzali z rukou vedení Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj a předsedy Moravskoslezského klubu celníků pamětní plakety, čímž vstoupili mezi legendy celnického tenisu. Šlo o Petra Palovského, Karla Moškoře (ten dokonce nevynechal ani jeden z třiceti uspořádaných ročníků, pozn. red.), Iva Zlatníka a Miroslava Seidlera. Dodatečně bude jedna plaketa předána i nemocnému Otakaru Křeménkovi.

Hlavní pozornost však byla přeci jen věnována samotnému tenisovému turnaji, kdy organizátorům nakonec vyšlo i nejisté počasí a zvládli vše odehrát dle stanoveného plánu.

Při pohledu na výsledky lze říci, že k překvapení došlo především ve dvouhře v mladší kategorii. Martin Jendřejek (CÚ MSK) zdolal několik favoritů a nakonec zaslouženě vybojoval svůj první singlový titul. Rovněž prvenství nově složeného páru Pekár - Jonáš se neočekával, tito hráči ale lépe zvládli koncovku v rozhodujícím tie-breaku. „Je vidět, že tenis stále do Třince táhne. Opět se objevily nové tváře a pro nás nejstarší to byl i signál udělat tečku za naší účastí. Přece jenom nelze věk zastavit a pro některé kolegy už je i cesta ze vzdálenějších míst problém. I tak jsem rád za všechny ty třinecké ročníky, u kterých jsem byl, snad to vydrží mým nástupcům ještě dlouhá léta," shrnul letošní setkání celníků jeho dlouholetý ředitel a hráč Karel Moškoř.

Výsledky - kategorie Elite: 1. Petr Faltýnek (CÚ Zlínský) 2. Martin Matoušek (CÚ Pardubický), 3. Jan Kobza (GŘC). Mladší kategorie: 1. Martin Jendřejek (CÚ Moravskoslezský), 2. Lukáš Moravec (CÚ Jihočeský), 3. David Kolář (CÚ Pardubický). Starší kategorie: 1. Jaroslav Žalský (CÚ Liberecký), 2. Radek Hašlík (CÚ Jihomoravský), 3. Pavel Gryc (GŘC Praha). Čtyřhry – mladší kategorie: 1. Václav Kánský a David Kolář (oba CÚ Pardubický), 2. Petr Bača a Stanislav Zrůna (oba CÚ Jihomoravský), 3. Lukáš Moravec a Jiří Steinbach (CÚ Plzeňský). Starší hráči: 1. Martin Pekár a Martin Jonáš (oba CÚ Zlínský), 2. Radek Hašlík a Pavel Gryc. 3. Martin Jendřejek a Zdeněk Ševčík (CÚ Zlínský). (red)