Ropice je tradičním dějištěm prestižního turnaje Ropice Golf Trophy, jehož letošní pokračování však bylo v ohrožení. „Báli jsme se. A to hodně,“ řekl předseda představenstva Ropice Golf Resortu Lech Kubik. V Ropici se totiž měl už v květnu konat turnaj České golfové federace, který byl nakonec zrušený. O podnik z kalendáře Czech PGA Tour už ale Ropice (snad) nepřijde.

Czech PGA Tour se každoročně účastní nejlepší profesionální hráči z České republiky i ze zahraničí. V Ropici loni zvítězil Aleš Procházka, který o svém triumfu rozhodl až v dodatečné rozehrávce. Turnaj se před rokem povedl také členům domácího Beskydského golfového klubu Marku Siakalovi a Eriku Palkovskému, který se turnaje účastnil na divokou hrací kartu jako amatér, přičemž se oba umístili na děleném pátém místě.

Vstupné se neplatí

Turnaj se hraje na rány, na dvě kola, ve čtvrtek a pátek, a objeví se také na obrazovkách stanic Nova Sport, O2 TV a Golf Channel. Celková prize money, o kterou se v Ropici bojuje, je 300 tisíc korun. „Vstupné se neplatí. Uvítáme všechny golfové nadšence, kteří přijdou a podpoří i naše hráče a odchovance místního klubu, kteří vyrostli na našem hřišti,“ zve na turnaj návštěvníky Kubik. „Diváci musí dodržovat naše regule, ale mohou stát v blízkosti greenů a zblízka tak sledovat hru,“ dodal.

Letošní ročník turnaje proběhne v Ropice Golf Resortu ve dnech 13. a 14. srpna. „Uvidíme, kolik hráčů z naší špičky nakonec dorazí, v Evropě se totiž budou hrát i další turnaje. Ale pokud jim to nebude s ničím kolidovat, tak k nám ti nejlepší přijedou,“ vyhlíží Kubik oblíbený turnaj. „Je pro nás velká prestiž, že ho můžeme pořádat a že se objeví i v televizi. Svědčí to o tom, že naše hřiště je ve vynikajícím stavu a hráči se tady vždy rádi vracejí,“ uzavřel.

Akustické Lam Trio s hudbou třicátých a čtyřicátých let minulého století vystoupí neděli 26. července odpoledne v Sadech Bedřicha Smetany.
Kultura F≈M zve na pravidelné cykly koncertů pod širým nebem
Frýdek-Místek v přípravě změřil síly s Ferencvárosem.
Valcíři schytali výprask od Ferencvárose. Nemají se však za co stydět