Jedná se o 24 hodin trvající horskou štafetu dvojic společně se závodem jednotlivců, který je zároveň vyhlášen jako Zimní MČR v horském maratonu jednotlivců.

„Přes objednávku, kterou pořadatelé LH24 udělali již v říjnu, je stále opožděná dodávka sněhu,“ naráží na úvod Libor Uher, hlavní organizátor LH24, na podprůměrné sněhové srážky letošní zimy.

Jaro v Beskydech. Kunčice pod Ondřejníkem. Ilustrační foto.
Dobrá zpráva: Ondřejník, oblíbený cíl turistů v Beskydech, se opět zazelená

„Momentálně má Lysá hora nějakých 60 centimetrů zmrzlého sněhu, takže nějaký základ tam sice je, ale terén je hodně tvrdý. Oproti loňsku očekáváme tvrdší a náročnější závod, což se možná projeví větším počtem lehčích úrazů. Pády zkrátka budou více bolet,“ vysvětluje hlavní tvář extrémní beskydské výzvy.

Ostřílení sportovci i nadšenci z řad amatérů se vstříc prvním metrům 11,4 kilometrů dlouhého závodního okruhu vydají v sobotu 18. ledna v 10 hodin z areálu Na Pile v Ostravici. Ti nejlepší se pokusí překonat rekord Radka Chrobáka z roku 2018, který během 24 hodin zvládl absolvovat okruh čtrnáctkrát a v nohách měl tak neuvěřitelných 160 kilometrů.

Snímek z natáčení druhého dílu krimiseriálu České televize Místo činu Ostrava.
Místo zločinu Ostrava: Poznáte místa, kde se natáčel dnešní díl?

O vítězích 9. ročníku LH24 bude jasno v neděli 19. ledna s úderem 10. hodiny, slavnostní závěrečný ceremoniál se pak uskuteční o dvě hodiny později v prostorách centra beskydských extrémních sportů ve WOOD ARENĚ v areálu Na Pile v Ostravici.

OHLÉDNUTÍ ZA ROKEM 2019

Připomeňte si v přiložené fotogalerii také loňský ročník, ve kterém Radek Chrobák obhájil vítězství z roku 2018 a stal se zároveň i Mistrem České republiky v horském maratonu. V extrémních podmínkách zvládl dokončit 13 závodních okruhů, tedy porci 150 kilometrů - více zde