Ve všech věkových kategoriích (mini, děti, junioři a hlavní věková kategorie) se totiž frýdecko-místeckým tanečníkům podařilo probojovat k medailovým pozicím, a to i přesto, že se museli vypořádat s opravdu těžkým oříškem. „Úkolem všech tanečníků bylo předvést krátkou choreografii dle lektora, ale také prokázat schopnost vlastního freestylu," řekla trenérka Kristýna Blahutová.

Podstatnou roli tedy hrála nejen pohybová paměť, dobře zvládnutá technika, ale i velmi citlivé vnímání hudby. Kromě toho museli tanečníci zaujmout porotu i něčím navíc, a to vše se členům skupiny Funky Beat podařilo. „Jako vždy mě všichni mí svěřenci velmi potěšili. Vím, že se možná opakuji, ale energie a nadšení našich tanečníků mě dokáže na každičké soutěži ohromit, a to přesto, že trénuji už více než deset let. I když to pro mnohé z mých svěřenců byla dokonce úplně první soutěž, nikdo se za svůj výkon nemusí stydět. Ba naopak, každý z našich členů na sebe může být právem pyšný, protože jsem přesvědčena, že v tu chvíli ze sebe vydal to nejlepší, co mohl," potěšilo Blahutovou.

Taneční soutěž odstartovala jako vždy tou bezpochyby nejroztomilejší kategorií – tedy kategorií mini. Zde měla skupina Funky Beat velmi silné zastoupení, přičemž všechny děti podávaly i přes svůj velmi nízký věk opravdu fascinující výkony. I přes velkou konkurenci se k 6. místu protancovala Karolína Šmídová a bronzovou medaili si zaslouženě odnesl Viktor Pšenica. Stříbrnou medailí se dnes může pyšnit Natálie Kantorová a Štěpán Ondroušek si tentokrát odnesl dokonce zlato.

Po kategorii mini přišla na řadu kategorie dětí, kde se mezi sebou utkalo více než 60 tanečníků z různých skupin. I přes takto tvrdou konkurenci se však Funky Beat probojoval k mnohým krásným umístěním, jako je šestá příčka Anety Mikušové, čtvrté místo Terezy Ondrouškové a první pozice Lenky Schwarzové. Po dětech následovala vůbec nejpočetnější kategorie juniorů. Ačkoliv zde bylo opravdu více než 80 nejrůznějších tanečníků z frýdeckých, ale i okolních skupin, Funky Beatu se podařilo doslova smést svou konkurenci a v podstatě o umístění soupeřili jen mezi sebou. Po velmi vyrovnaném a napínavém boji se porota rozhodla udělit šesté místo Natálii Šmídové, páté Viktorii Petereové a čtvrté Klaudii Kašajíkové.
Stříbrnou medailí se může právem chlubit Zuzana Blahutová, avšak jako zcela nejlepší se tentokrát ukázala Vendula Bystroňová, která domů hrdě odcházela se zlatem. Streetová kategorie byla završena kategorií dospělých, kde se Funky Beatu podařilo také obsadit několik nádherných umístění. Na šestém místě skončila Adéla Šebestová, na pátém Adéla Hipíková a o příčku výše se postavila Nikola Foldynová. Bronz náležel Karolíně Perézs a prvenství nadějné tanečnici Tereze Weismannové.

Sladkou tečkou na závěr byla kategorie dancehallu, což je v současné době velmi populární, převážně ženský taneční styl. I zde byla účast soutěžících zcela nad očekávání a konkurence opět velmi tvrdá. Přesto se Funky Beatu podařilo získat krásné čtvrté místo, které si vybojovala Klaudie Kašajíková.

Téměř všichni z frýdecké taneční skupiny se tedy podívají i do Otrokovic, kde se již v lednu bude konat republikové kolo. 

Kategorie mini:1. místo Štěpán Ondroušek
2. místo Natálie Kantorová
3. místo Viktor Pšenica
6. místo Karolína Šmídová
Kategorie děti:1. místo Lenka Schwarczová
4. místo Tereza Ondroušková
6. místo Aneta Mikušová
Kategorie junioři:1. místo Vendula Bystroňová
2. místo Zuzana Blahutová
4. místo Klaudia Kašajíková
5. místo Viktorie Peterová
6. místo Natálie Šmídová
Kategorie dospělí: 1. místo Tereza Weismannová
3. místo Karolína Perézs
4. místo Natálie Foldynová
5. místo Adéla Hipíková
6. místo Adéla Šebestová
Kategorie Dancehall:4. místo Klaudie Kašajíková