Zatímco pro házenkáře plzeňského Talentu to byla již třetí porážka v řadě, svěřenci trenéra Jiřího Kekrta se naopak radují z třetího vítězství z posledních tří kol. Tým eskápé tak značně posílil své šance na postup do play-off.

Plzeň se v úvodu střetnutí ujala vedení 2:1, jenže v páté minutě již domácí celek stačil otočit na 4:2. Další průběh prvního poločasu byl jako na houpačce. V polovině první půle se Talentu podařilo srovnat na 7:7, ale v 19. minutě už zase domácí odskočili na 10:7.

Talent měl pak skvělý úvod druhého poločasu, kdy využil hluché místo domácí družiny a odskočil na 12:14. Od této chvíle se vyrovnané skóre přelévalo z jedné strany na druhou.

A tak se rozhodovalo až v samotném závěru střetnutí, kdy se Frýdek opíral o výborný výkon brankáře Víti Pyška. Ten v důležitých momentech totiž nepustil míč za svá záda. Rozhodnutí padlo deset vteřin před koncem, kdy se na pravém křídle uvolnil Geist a přesnou ranou nedal Štochlovi v plzeňské brance šanci. Z následné akce už jen Západočeši nastřelili pouze tyčku.

„Nechci se vymlouvat na sestavu, v jaké hrajeme, ale náš výkon… Podle mě nehrajeme špatně, ale nemáme herní kvalitu na spojkách. V oslabené sestavě podáváme slušné výkony, ale nestačí to na výhru. Nasazení ve hře je, ale musíme to proměnit ve vítězství. Za krizi bych to určitě nepovažoval, musíme jít dál,“ řekl po utkání hostující David Poloz, autor pěti plzeňských branek.

„Byli jsme si vědomi, že nás teď Plzeň nemá čím překvapit. Na její způsob hry jsme se připravili, ovšem na palubovce to často neplatilo. Dalším nedostatkem bylo, že jsme opět hráli pod obrovským tlakem,“ komentoval utkání na webových stránkách frýdecko-místeckého celku trenér Jiří Kekrt. „Chtěl bych vyzdvihnout také výkon Plzně, která hrála velice disciplinovaně a ohromně nám znepříjemňovala život, když jsme se herní situace snažili dohrávat co nejrychleji. Vzhledem k průběhu utkání by zápasu více slušela remíza, ale za bod navíc se nezlobím. Byli jsme spíše šťastnějším než lepším družstvem,“ poznamenal kouč SKP.

Kekrtovi svěřenci si tak po výhře upevnili osmou příčku v tabulce, cesta do vysněného play-off bude ale v posledních pěti kolech ještě hodně trnitá.

V dalším kole pocestují hráči Pepina do nedaleké Karviné, kde se hraje v neděli 4. března od 10.30 hodin.

„Od zápasu v Karviné čekáme, že to bude velice těžké utkání. Na jaře jdeme do každého duelu s cílem bodovat. Víme, v jaké situaci se Karviná nachází a jaké jsou její představy a cíle. Byl bych rád, kdybychom po tomto utkání mohli konstatovat, že jsme předvedli lepší výkon, než teď proti Plzni,“ řekl frýdecko-místecký trenér.

PEPINO SKP FRÝDEK-MÍSTEK – TALENT PLZEŇ 23:22 (12:11)
Nejvíce branek Plzně: Ivancev 8/2, Poloz 5, Jonáš 2, Chmelík 2, Cvikl 2. Rozhodčí: Horáček – Novotný. Vyloučení: 3:7 (ČK: 59. Šíra). Sedmičky: 7/4:4/3. Diváci: 452.
Frýdek-Místek: Marenčák, Pyško – Bednárek, Petrovský 4, Bosák 3, Klaban, Gřešek 2, Dyba, Vacula, Kichner 7/2, Kocich 5/2, Strack, Geist 2, Žvak, Musálek, Krahulík. Trenér: Jiří Kekrt.

házená-tabulka-mužiZdroj: Deník