„Máme šest hráčů pozitivních na covid, to se pak Plzni těžko konkuruje,“ konstatoval pro web handball.cz frýdecko-místecký trenér Daniel Valo, který se v nedělním zápase musel obejít i bez tradičních opor Petrovského a Sklenáka. „Stalo se nám už po několikáté, že nám covid vyřadil tolik hráčů najednou. V tomto směru je to pro nás až neregulérní,“ poznamenal Valo.

Zápas 22. kola extraligy Sokol Frýdek-Místek - VK Prostějov 0:3.
Bojovnost Sokolkám nechyběla, ale proti Prostějovu jim selhal útok

„Kluci bojovali, ale přece jen se projevila šíře kádru soupeře. Vzdorovali jsme, dokud nám síly stačily. Ze začátku to z naší strany vůbec nebylo špatné, ale bylo jasné, že bude takřka nemožné držet s domácími krok po celou dobu utkání. Mohli jsme střídat jen jednoho pivota, jedno křídlo a jednu spojku. Matěj Mazur a Zbyněk Bureš se vrátili rovnou z karantény, takže s námi vůbec netrénovali. V takových případech pak hrozí i různá zranění,“ upozornil na webu klubu Daniel Valo, kouč Frýdku-Místku.

Zápas 17. kola extraligy volejbalistů Black Volley Beskydy - Aero Odolena Voda 0:3.
Beskydské Orly dál trápí marodka. Bez nahrávače s Aerem moc nebojovali

Ve středečním 16. kole extraligy bude mít jeho tým výhodu domácí haly, ve které od 18 hodin nastoupí proti brněnskému Handballu.

Extraliga házenkářů - dohrávka 13. kola:

Plzeň – Pepino SKP Frýdek-Místek 31:23 (16:11)

Rozhodčí: Hanák a Pavlíček. Sedmimetrové hody: 1/0 – 5/1. Vyloučení: 2:2.

Nejvíc branek Plzně: T. Nejdl 6, Režnický 5, Šafránek 4.

Frýdek-Místek: Pyško 1, Marenčák, Bartoš – Hrachovec 2, Gřešek 4, Chudoba 4/1, Brožek 2, Bureš 1, Mucha 5, Choleva 2, Mazur, O´Connor, Hustopecký 2. Trenér: Valo.