Dukla - Frýdek-Místek
4. kolo nadstavby o 1.-6. místo Triglav pojišťovna extraligy, sobota 12. dubna, 16.30 hodin, Ruzyně, Pilotů 217, Praha 6.

„Porážka nás pochopitelně moc mrzí, tím spíš, že jsme měli utkání dobře rozehrané, vedli 19:13 a mířili za body. Výpadek v posledních patnácti minutách nás ale stál vítězství," vrací se k zápasu kouč Chrastina, který je přesto s umístěním týmu spokojený.

„Čtvrtí bychom rádi zůstali i po skončení soutěže. Nechceme ale myslet příliš daleko. Od začátku sezony jdeme zápas od zápasu. Každý je důležitý, v každém se hraje o stejné body," pokračuje lodivod, který netuší, kdo je v pražském střetnutí favoritem.

„Na jednu stranu jsme lépe postaveni v tabulce, na druhou ale Dukla hraje doma, tedy v prostředí, kde nás letos už dvakrát porazila," připomíná, pak zvolí odvážnější tón.

„Možná i to je jeden z důvodů, proč bychom tentokrát na Dukle rádi uspěli a udělali všechno pro udržení čtvrté příčky," líčí zeširoka. Co tedy znamená slovo úspěch?

„Nebudu chodit okolo horké kaše. Jedeme si na Duklu pro oba body," dodává rozhodně první muž lavičky Frýdku-Místku.

Michal Vacula: V týmu je pohoda, letos nás ta házená všechny strašně baví

Frýdek-Místek – Velké zklamání zavládlo krátce po závěrečném klaksonu v Hranicích, kde házenkáři Frýdku-Místku ztratili vyhraný zápas. „To byla velká škoda," vrací se k utkání frýdecko-místecká spojka Michal Vacula. „Byli bychom teď s Hranickými bodově stejně. Já vím, že někteří řeknou, že jsme si zkomplikovali boj o třetí místo, ale tohle bylo spíš naším snem, než cílem. Vedli jsme tam o šest gólů, navíc vyhnali Kučerku z brány. Místo toho, aby se to tam začalo sypat, tak jsme jim dávali balony do ruk a oni vycítili šanci. Nás to dost zlomilo. Nebyl na hřišti nikdo, kdo by to v té chvíli vzal na sebe," kroutí hlavou i po uplynutí několika dní od zápasu Vacula.

Zajíždíte do Prahy na Duklu, se kterou máte letos bilanci jedné domácí výhry a dvou porážek u nich. Co od zápasu očekáváte?
Je otázkou, v jaké vůbec nastoupí proti nám sestavě. Prý se jim zranil Vojta Šik, to bude velká ztráta pro ně. Pokud jim totiž chybí spojky, můžeme s nimi hrát dobrou házenou. Spojky totiž máme lepší.

Co by na ně mohlo platit tedy?
Určitě je nesmíme pouštět našimi chybami do rychlých protiútoků. Pokud si tohle pohlídáme, můžeme hrát prakticky s kýmkoliv.

I tak bude Dukla asi těžkým soupeřem…
To každopádně. I když si myslím, že u nich již ta motivace trochu poklesla. Tím, že vyhráli pohár, tak se dostali do Evropy. Navíc už tuší, že na třetí místo ztrácí docela dost. Inu Dukla už není letos to, co bývala v minulých ročnících. Už z nich nejde takový respekt.

Jaká je nálada v týmu?
Naprostá pohoda. Manšaft šlape, jde vidět, že kluky letos házená strašně baví. I na tréninky se těšíte. To se pak na hřišti musí projevit. Navíc, náš cíl bylo probojovat se do první šestky, a to už jsme si splnili. Můžeme se teď klidně porvat i o tu medaili. A proč nezkusit bodovat na Dukle, vždyť i Hranice tam dokázaly zvítězit.