Utkání nabídlo celkem 69 branek, což poukazuje na to, že brankáři v neděli večer neměli nejlepší den. Ze všech bodů se nakonec radovali domácí, kteří vyhráli 39:30.

V první půli si Sklenák a spol. udržovali těsný náskok, ovšem krátce před odchodem do kabin bylo srovnáno a na tabuli svítilo skóre 17:17. Frýdek-Místek pak ale odskočil dvěma brankami a na začátku druhé půle si vytvořil klíčový náskok, který už udržel.

„Maloměřice hrály už dva zápasy, takže byly rozehranější. To nás ale neomlouvá. Připravovali jsme se na nějaké věci a v prvním poločase jsme je vůbec neplnili. A to jak v obraně, tak v útoku,“ řekl po zápase trenér Frýdku-Místku Daniel Valo. „Chtěli jsme Maloměřice nutit k chybám, ale prakticky každý jejich útok končil gólem,“ dodal.

Rysi ve Vrchlabí dostali devět branek.
Rysi schytali těžký debakl. Ve Vrchlabí dostali devět branek

Jak Valo přiznal, tak o přestávce byl v domácí kabině velký průvan. A ten taky pomohl. „Řekli jsme si, co a jak chceme hrát. Zčásti se nám to podařilo naplnit, ale třicet obdržených branek v domácím utkání je hodně,“ uvedl slovenský trenér Frýdku-Místku.

Domácí už utkání dovedli do vítězného konce, i díky pěti gólům Mlotka, Chudoby a Gřeška, výkon Frýdku-Místku měl ale k ideálu daleko. „Celkově bych to přisuzoval tomu, že lépe se nám hraje, když nejsme favoritem. Dneska jsem na klucích viděl, že byli nervózní. Chyby pramenily z toho, že šlo o zápas, který jsme chtěli zvládnout a přesvědčivě ho vyhrát,“ uzavřel Valo.

Pepino SKP Frýdek-Místek – SHC Maloměřice Brno 39:30 (19:17)

Rozhodčí: Friedel, Kučerka. Sedmimetrové hody: 3/2 – 2/2. Vyloučení: 4:4. Bez diváků.

Frýdek-Místek: Pyško, Marenčák, Cáb – Mlotek 5, Chudoba 5/2, Gřešek 5, Bureš 5, Hustopecký, Mynář, Hrachovec 2, Sklenák 4, Güttler 3, Strack 4, Rajnoha L. 3, Mazur, Choleva 2, Ondrušík 1. Trenér: Valo.