Svěřenci trenéra Aleše Chrastiny by rádi letos pronikli do play-off, musí však skončit mezi osmičkou vyvolených. Momentálně je Frýdek sedmý, ale stejně bodů, jako on, mají také osmá Karviná a deváté Hranice. „Bude to ještě boj. Hodně důležité bude získávat body v domácím prostředí," naznačuje Chrastina.

A právě před vlastními fanoušky se v nedělním podvečeru představí frýdecko-místečtí házenkáři, když od 17 hodin hostí nováčka soutěže z Litovle.

V minulém kole zavítali hráči SKP na Valašsko, kde byli soupeřem trojnásobného republikového šampióna ze Zubří (29:23). „Zubří je letos velmi těžkým soupeřem. Z počátku jsme s ním drželi krok, ale poté jsme neproměnili během utkání deset vyložených šancí, což šlo v konečném součtu poznat," vrátil se zpátky k utkání Aleš Chrastina. „Věřím, že porážka na nás nebude mít vliv. Od nás tam body nikdo nečekal. Naopak ty nejdůležitější zápasy přijdou teprve teď," dodává frýdecko-místecký kouč.

Ten v týdnu připravoval své svěřence na domácí duel s Litovlí. První utkání vyhráli Frýdečtí rozdílem sedmi branek 32:25. „Byl to zápas, kdy jsme nastoupili proti nováčkovi soutěže a příliš nevěděli, co od nich máme očekávat. Věřím však, že nedělní utkání opět zvládneme. Všichni kluci jsou bez zdravotních problémů a odhodláni udělat před vlastními diváky vše pro vítězství," pozývá do hlediště fanoušky frýdecko-místecký házené Chrastina.

Eskápéčko se bude opět spoléhat na výkon celého týmu, ze kterého v posledních zápasech vyčnívala dvojice Vojtěch Petrovský – Vít Pyško. „Na Vojtu jsme se velmi soustředili. Myslím, že se nám to i podařilo, a to bylo pro výsledek hodně důležité," řekl po utkání Zubří – Frýdek-Místek domácí trenér Jiří Kekrt.

Jak to nakonec dopadne, tak na to se přijďte osobně podívat v neděli, kdy zápas začíná v místecké hale u 6. ZŠ od 17 hodin.

Program 19. kola: Cement Hranice – A.S.A Lovosice (dnes 16.00), KP Brno – Baník OKD Karviná (dnes 17.00), HC Zlín – Ronal Jičín (zítra 16.00), SKP Frýdek-Místek – Tatran Litovel (zítra 17.00), Dukla Praha – Talent Plzeň 29:29 (předehráno ve středu).