Hráči třineckého celku již nyní vědí, že bez ohledu na výsledek utkání po základní části skončí na devátém místě. Desátý Letohrad už je dohnat nemůže a ani oni nemohou dostihnout osmou Jihlavu. Na podzim ve vzájemném zápase jásali Pražané, v Třinci totiž vyhráli po samostatných nájezdech 2:3. „Chceme potvrdit dobrou formu z posledních utkání a se základní částí se rozloučit vítězstvím. Do Prahy si jedeme pro tři body," prohlásil hrající šéf třineckého klubu Patrik Cieslar.

Jeho mužstvo v závěru základní části šlape, postupně pokořilo Jihlavou, Karvinou a dokonce třetí Pardubice. „Hráči si konečně začali uvědomovat, že musejí hrát jako tým. Když máme míček my, na hřišti je pět útočníků, když je v držení soupeře, na hřišti je pět obránců. Začali hrát kolektivně, zodpovědně a především jednodušeji v koncovce. Je úplně jedno, kdo dá gól. Pokud to budeme dodržovat, můžeme porazit kohokoliv," varuje trenér třineckých hokejbalistů Zdeněk Hořák.

Hlavní cíl sezony, postup do play-off, hráči Enviformu nesplnili. Scházelo jim k tomu pět bodů. „Na postup do vyřazovací fáze soutěže jsme rozhodně měli. Litujeme zbytečné domácí prohry s Letohradem a dalších ztrát. Prohráli jsme si to už na podzim, doma jsme nestačili na Ústí nad Labem, Kert Park, ztratili jsme vyhraný duel v Pardubicích. Nedá se nic dělat, pokusíme se udržet aktuální devátou příčku. O baráži nechceme ani slyšet," zdůraznil Cieslar.

Hokejbalový Třinec v jednu chvíli ztrácel na osmičku jedenáct bodů. V posledních kolech stáhl ztrátu na pouhých pět bodů. Nebýt dvou kontumačních porážek s Hradcem Králové a Mostem (v Hradci těsně prohrál, Most doma porazil po nájezdech), měl by o dva body více a ve hře o postup do play-off by byl do posledního kola. „Jeden z našich dorostenců dostal disciplinární trest, což jsme si nepohlídali. Zatímco doposud trestaný hráč nemohl zasáhnout pouze do utkání své soutěže, teď nesmí nastoupit do žádné soutěže organizované hokejbalovým svazem," vysvětlil Hořák.

ROMAN BASELIDES