HBC Třinec – Intevo Karviná 6:7 po prodl. (3:1, 3:2, 0:3 – 0:1)

Napínavý thriller finálové série play off první ligy hokejbalistů mezi celky Třince a Karviné dospěl o minulém víkendu do poslední možné fáze. Do rozhodujícího souboje kdo s koho.

Poslední prvoligové utkání této sezony rozhodli Karvinští spíše ofenzivními manévry než nějakou pečlivou defenzivou, o čemž svědčí i nestandardní výsledek na finále play off – 7:6. Koneckonců, je to logické – útočná síla Inteva je značná. „Ale museli jsme myslet i na obranu. V poslední třetině jsme si za nepříznivého stavu nemohli dovolit inkasovat na 7:3. To by už byl asi konec,“ připustil lídr karvinského týmu Martin Kurz.

Domácí vytáhli do pátého utkání zkušeného hokejistu Richarda Krále, který si odvedl své – rozdával perfektní přihrávky, ale borce z Karviné to nepřekvapilo. „Věděli jsme o tom. Čekali jsme, že ho nasadí už v zápasech u nás, takže tajný trumf to pro ně nebyl,“ podotkl Kurz.

Karvinští se zmátořili ve druhém dějství, kdy dokázali srovnat na 3:3. Svěřencům trenéra Vladimíra Sýkory se dařily kombinace i přesilovky. Také hráči Třince využili početní výhody a navíc si připravili pro tým Karviné docela studenou sprchu, kdy během minuty a půl za stavu 3:3 nasázeli brankáři Vaškovi do sítě rovnou tři góly. Rázem byl stav 6:3.

„Nepanikařili jsme. Opakovali jsme si, že poslední patnáctiminutovky máme zdaleka nejlepší v celé soutěži. I když jsme minule s Třincem prohráli 2:5, tak jsme poslední třetinu vyhráli. Také při poslední domácí porážce 3:4 jsme vyhráli třetí třetinu 2:1. Věřili jsme si i tentokrát,“ dodal Kurz.

A skutečně. Intevo rychle dalo gól na 6:4, posléze přišla i kontaktní branka. Najednou Třinec silně znervózněl. Ani nemohl hrát svou obvyklou tvrdou hru. „Rozhodčí byli perfektní. Před zápasem nás upozornili, že ačkoliv oba týmy mají v řadách hokejisty, ať si laskavě hokejbal s ledním hokejem nepletou. Že budou za tvrdé a záludné zákroky nekompromisně vylučovat. Nám to nevadilo, my se snažíme hrát discplinovaně, ale soupeř musel hrát taky slušně a to mu moc nevyhovovalo,“ postřehl Kurz.

Problémy Třince došly naplnění pár minut před koncem, kdy Intevo vyrovnalo na 6:6 a šlo se do prodloužení. To uťal v čase 7:58 nejzkušenější borec Inteva Martin Kurz a poslal svůj tým do baráže. Ta bude mít shodou okolností navlas stejné obsazení jako před dvěma lety, kdy se v ní o postup do nejvyšší soutěže střetly Kovo Praha, Dobřany a právě Karviná. Jen se tentokrát nebude hrát v Praze, nýbrž v Dobřanech, protože ty jsou letos extraligové. (čin)