Akce se letos stala také součástí projektu České unie sportu ČUS Sportuj s námi, jehož mediálním partnerem je Deník.

„Ani v letošním roce nechystáme žádnou běžeckou show, která má s vlastním během jenom málo společného. Stále se snažíme zachovat tvář klasického běžeckého závodu, kde aktérům zajišťujeme v rámci možností co nejlepší servis a příjemný sportovní zážitek,“ prozrazuje ředitel závodu Josef Nejezchleba z pořádajícího sportovního oddílu TJ Slezan Frýdek-Místek.

Tréninkové golfové hřiště v Trojhalí, 30. října 2018 v Ostravě.
Zimní golfová sezona začíná ve středu v ostravském Trojhalí

Den plný běžeckého zápolení odstartují v 10,30 hodin od Národního domu v Místku závody rodičů s dětmi narozenými do roku 2014 na osmdesátimetrové trati, poté budou nastupovat v krátkých intervalech starší děti na delších trasách.

Hornická desítka. Archivní snímek. Zdroj: Archiv Deníku

Jako poslední vyběhnou ve 13,20 hodin dorostenci na trať 836 metrů vedoucí parkem. Ve 13,35 hodin odstartuje kilometrový Běh pro zdraví, ve 14 hodin závod mílařů na 3 333 metrů a konečně ve 14,30 hodin hlavní závod dne – Hornická desítka.

Stejně jako v loňském roce budou muži i ženy startovat společně, novinkou bude zařazení kategorie pro muže nad 80 let.

„Podle ohlasů z loňska byl velice pozitivně přijat návrat ke společnému startu mužů a žen. Nás potěšilo překonání účastnického rekordu, když se na start postavilo 3 045 běžců, zejména však účast neuvěřitelných 1 149 dětí v závodech mládeže,“ uvádí Josef Nejezchleba.

Kluci z Ostravy na fotbale v Dortmundu
České naděje z Ostravy na fotbale v Dortmundu: Proč to ten týpek nedal?

Všichni milovníci běhu se mohou těšit na hodnotné ceny. Ti nejlepší se dočkají finanční odměny odstupňované podle výsledků v kategorii.

Každý běžec, který závod dokončí, bude mít šanci na některou z cen v tombole. Dětem udělají radost medaile, dorty pro vítěze i sportovní vybavení a chybět nebude ani zábavný doprovodný program pro malé závodníky v Národním domě.