Baseballisté frýdecko-místeckého Klasiku cestovali ke svému dvojutkání na legendární hřiště na Kraví Hoře. Hned na začátku střetnutí to vypadalo, že frýdecko-místečtí baseballisté přijeli do Brna dobře naladěni a okamžitě se dostali do vedení 1:0. O to však hned v dohrávce směny přišli a na další body museli čekat až do sedmé směny. V té době již měl domácí tým dostatečný náskok a větší drama nepřipustil. Duel byl navíc ukončen již v osmé směně pro tmu za stavu 10:3 pro domácí.

O den později naopak přijela Technika na hřiště ve Frýdku-Místku. Také v tomto duelu se dostali domácí rychle do vedení 1:0, ale tentokrát si jej udrželi mnohem déle. Teprve až v páté směně se dokázali hosté prosadit proti do té doby dobře házejícímu Avendanovi. Extraligový tým si již vedení nejen pohlídal, ale nakonec jej navýšil na konečných 8:2.

„Utkání s Technikou Brno nám ukázala hlavní rozdíly mezi první ligou a extraligou,“ řekl po víkendu trenér Klasiku Marcel Pardík. „Našim hlavním problémem je udržet koncentraci a disciplínu v průběhu celého zápasu. Vyrovnané utkání nám vždy proklouzlo mezi prsty v poslední třetině díky našim vlastním chybám, které dle mého názoru pramení z nesoustředěnosti na individuální výkon. Zatím co Technika byla schopna vytěžit prakticky maximum možného, tak my jsme nechali na metách hodně běžců. Do příštích bojů se na tyto činnosti budeme muset zaměřit,“ dodal Pardík.

Oba týmy čeká stejný program i v tomto týdnu, když se opět utkají mezi sebou. Nejdříve se bude hrát v pátek v Brně a následně odveta v sobotu od 16 hodin ve Frýdku-Místku. (jab)