Už při pohledu na předzápasovou rozcvičku muselo být přítomným fanouškům zřejmé, že Kopřivničtí budou v pohárovém duelu jasným favoritem. Domácím orlům chyběli z různých důvodů Petrovský, Dyba, Kocich, Vacula, Bednárek či Bosák, v brance dostal tentokráte přednost mladíček Patrik Coch. „Pořád se potýkáme se zdravotními problémy některých hráčů, i proto jsme se rozhodli tyto kluky pošetřit,“ řekl po utkání vedoucí domácího celku Petr Mazur.

Hosté, kteří se po osmi odehraných extraligových kolech drží na páté pozici, začali i pohárový duel ve větším tempu. „Ta úvodní čtvrthodinka nebyla z naší strany vůbec taková, jak bychom si představovali. Chybělo mi tam větší nasazení. Když se k tomu připočtou tři neproměněné sedmičky a pár náskoků, není divu, že jsme už v poločase prohrávali šestibrankovým rozdílem,“ mrzelo Mazura.

Po změně stran už oba trenéři dali daleko větší prostor hráčům, kteří v mistrovských zápasech až tolik prostoru na palubovce nedostávají. „Nasadit do utkání mladé kluky z béčka byl našim záměrem. Z toho pohledu zápas svůj účel splnil. Na neděli se ale musíme připravit daleko více, jelikož tam nás čeká úplně jiný a daleko těžší utkání,“ vyhlíží odvetu s kopřivnickým sokem vedoucí frýdecko-místeckého celku.

Kopřivnice si po výhře 32:24 zajistila postup do čtvrtfinále Českého poháru. „Jsme strašně vděční, že jsme v poháru postoupili do další fáze. Jsme si ale také vědomi, že domácí šetřili silami na náš nedělní zápas. Každopádně každá výhra venku a zvláště pak na půdě tohoto soupeře, je pro nás strašně důležitá. Co se týče zápasu, tak jsme v něm udělali hodně zbytečných chyb. Nicméně jsme ale na druhou stranu udělali spoustu věcí zase dobře. Našim cílem je v letošní sezoně postoupit v poháru do Final Four, ke kterému nám teď zbývá již jen jeden krůček,“ usmíval se po skončení pohárového duelu kopřivnický stratég Lubomír Veřmiřovský. I on si byl v té chvíli vědom, že v neděli jeho celek čeká úplně jiné utkání. „Přesně tak, ten zápas bude zcela o něčem jiném. Bude se hrát daleko tvrdší házená, za domácí určitě nastoupí Vojta Petrovský a také jiní hráči, které teď šetřili. Uvidíme, my se tady budeme chtít o body porvat, zkusíme udělat co nejlepší výsledek,“ dodal trenér Kopřivnice, která v letošní sezoně čeří extraligové vody. „Pro mě jejich dosavadní výsledky až takovým překvapením nejsou, poněvadž Kopřivnice hrála dobře už v minulé sezoně. Asi teď více trénují, jsou také více disciplinovaní, než tomu bývalo dřív. Je poznat, že trenér Veřmiřovský dal mužstvu jasný řád. Tým je to mladý, dravý a hlavně jejich hráči chtějí. To v dnešních zápasech dělá hodně,“ dodal ještě Petr Mazur.

Dodejme jen, že nedělní extraligové derby se hraje opět na palubovce místecké haly u 6. ZŠ se začátkem v 17 hodin.

Pepino SKP Frýdek-Místek - KH Kopřivnice 24:32 (11:17)
Rozhodčí: Baader, Novotný. Vyloučení: 6:5. Sedmičky: 6/3 - 2/2. Diváci: 220.  

Frýdek-Místek: Coch, Pyško – L. Rajnoha 2, Šimek, Horáček, Gřešek 1, J. Rajnoha 2, Hes 4, Kichner 1, Strack 2, Pomichálek 1, M. Mazur 3, Musálek 2, Hečko 6/3, Müller. Trenér: Lubomír Kavka.

Kopřivnice: Kuba, Žingor – Střelec 3, Rachač 2, Jan Gřes 5, Mička, Petřík 2, Unger 3, Hardt, Fulnek 1, Švébiš, Očkovič, Mráz 1, Hanus 10, Mynář 3/2, Bukovský 2. Trenér: Lubomír Veřmiřovský.

Ostatní osmifinálové zápasy Českého poháru mužů:
Tatran Litovel – Cement Hranice 30:36 (15:22)
HCB Karviná – HC ROBE Zubří 18:18 (7:9), sedmičky 5:4
HK FCC Město Lovosice – HBC Strakonice 37:20 (21:8)
HBC Ronal Jičín - Dukla Praha 27:21 (16:11)
České Budějovice - M.A.T. Plzeň se hraje 16. 11. – 19.00
MHK Karviná - SKKP Handball Brno 17. 11. – 18.00
Mladá Boleslav - Sokol Nové Veselí 17. 11. – 19.00