Jako první rozjeli ve čtvrtek svou soutěž junioři. Po krátkém programu ji vede Minkvu Seo z Jižní Koreje, druhý je Japonec Nozomu Yoshioka a třetí Andreas Nordeback ze Švédska. Mezi jednadvaceti startujícími jsou i tři Češi - Damian Malczyk je čtrnáctý, Vojtěch Warisch devatenáctý a Matěj Klesal dvacátý.

Prověrky výkonosti české krasobruslařské reprezentace juniorů, 13. srpna 2022 v Ostravě.
Vietnam, Indonésie, Moldavsko, Malajsie. Česká brusle má letos exotický nádech

„Byla to pro mě super zkušenost a jsem moc rád, že tady můžu být. Pokazil jsem kombinaci, ale i přes to jsem na sebe pyšný,“ svěřil se po své životní premiéře v seriálu čtrnáctiletý Vojtěch Warisch z pořádajícího BK Ostrava.

Zápasy extraligy softballistek Arrows Ostrava - Kotlářka Praha (2:0, 10:2) a SaBaT Praha (10:0, 13:1).
OBRAZEM: Vicemistryně smetly soupeřky z Prahy a už jsou třetí. I bez tří opor

V čele kategorie juniorek je po polovině soutěže Japonka Mai Shimada před Minsol Kwon z Jižní Koreje a Američankou Miou Kalin. Nejlepší z českého trojlísku je jednadvacátá Michaela Vrašťáková, Kateřině Hanušové zatím patří 22. a Lucii Datlové 27. příčka.

„Menší chybu jsem udělala v jednom skoku, ale jsem ráda, že jsem si mohla zajet takto významný závod,” prozradila Kateřina Hanušová. Juniorek startuje nejvíc, celkem 35.

Šesté místo v konkurenci osmi sportovních dvojic patří po krátkém programu Barboře Kuciánové s Lukášem Vochozkou. „Jelo se nám výborně, jen škoda dvojitého axelu, který jsem pokazil. Příště si dáme větší pozor i na nějaký ten pád, který se dnes také objevil,“ hodnotil jízdu Lukáš Vochozka.

Soutěž vedou Američané Sophia Baram a Daniel Tioumentsev před svými krajany Caylou Smith a Andym Dengem, třetí je pár Chloe Panetta - Kieran Thrasher z Kanady.

Tenistka Petra Kvitová při slavnostním otevření své síně slávy 21. července 2022 ve Fulneku.
Kvitová se zasnoubila ve Wimbledonu. „Ano“ řekla svému trenérovi

Kategorie juniorů a sportovních dvojic vyvrcholí v pátek, kdy svou soutěž zahájí taneční páry.

Celodenní vstupenka na Českou brusli stojí sto korun a prodává se přímo hale. Po Ostravě pokračuje seriál GPJ v lotyšské Rize, finále nejlepších bude hostit v říjnu Itálie.

Tradiční exhibiční závod ve skoku o tyči Atletický cirkus - Lesákův memoriál v Opavě, na kterém ve čtvrtek oficiálně ukončil svou kariéru vicemistr Evropy 2016 a český rekordman Jan Kudlička.
OBRAZEM: Končím, řekl tyčkař Kudlička. Kariéru uzavřel v Opavě. Byli jste tam?

Program České brusle

Pátek 2. září: 11.30: rytmické tance párů, 14.30: volné jízdy sportovních dvojic, 16.10: volné jízdy juniorů.

Sobota 3. září: 10.30: volné jízdy juniorek, 16.15: volné jízdy tanečních párů.