Po čtyřech výhrách jeho celku takový výprask s Agelkami určitě nečekal. „Těžko se mi mluví. Určitě jsme tady předvedli nejhorší výkon za dobu, co jsem u týmu. Ani jedna z holek dnes nepodala výkon na hranici padesáti procent. Spíš to bylo od většiny ještě horší. Nenašla se žádná, která by náš výkon pozvedla třebas jen pouhou bojovností," hořekoval Kožuch po utkání.

Přitom sokolky za Hané začaly bez bázně a hany, když se brzy ujaly vedení 0:3. „Ten začátek nebyl nic moc, pak jsme se ale dostaly do tempa a vlastně už jsme měly celý zápas jasně pod kontrolou," řekla domácí kapitánka Solange Soares. Agelky si vedení hostujícího celku brzy vzaly ale zpět. Obrátily na 4:3, ale nadále se na palubovce bojovalo o každičký míč. Sokolky srovnaly ještě dvakrát stav na 6:6 a 12:12, to však bylo z jejich strany v tomto utkání vše. Agelky přepnuly na vyšší rychlostní stupeň a soupeře šňůrou osmi bodů za sebou při servisu Simon smazaly z hřiště.

Z Hanaček v té chvíli vyzařovalo velké odhodlání odčinit pondělní ne příliš vydařené utkání v Ostravě, kde vyhrály 3:2.

Ve druhé sadě následoval další trhák, neboť úřadující mistryně si s třetím celkem extraligové tabulky dělaly doslova, co chtěly. Dařilo se Markevischové, Gambové i Simon. Frýdek brzy prohrával o sedm bodů a své manko už nesmazal a nakonec padl 25:13.

Třetí set byl pak plně v režii Prostějova. Agelky v úvodu utekly na 7:0, o chvíli později byl už náskok domácího celku desetibodový 12:2. Až poté hostující volejbalistky na chvíli Hanačky přibrzdily, když několika vydařenými balóny dotáhly na 13:7. Celek trenéra Čady si závěr setu již pohlídal a po zásluze si do tabulky připsal další třísetovou výhru.

„Chtěli jsme proti Frýdku odčinit náš nepovedený duel v Ostravě. Měli jsme o to větší motivaci, navíc jsme věděli, že Frýdek hraje v poslední době výborný volejbal. Důkladně jsme se na něj připravili a zahráli mnohem lépe než v pondělí a ještě předtím na Olympu. Soupeř vlastně neměl žádnou šanci," pochvaloval si po utkání prostějovský trenér Miroslav Čada. „Vybraly jsme si černý den, takhle špatně jsme v této sezoně snad ještě nezahrály. Pevně věříme, že to bylo poprvé a také naposledy. Šlo poznat, že domácí hráčky po problémech v Ostravě zapnuly na plné obrátky. Nám dnes nešlo vůbec nic," přiznala po zápase zklamaným hlasem kapitánka sokolek Katarína Dudová.

Volejbalistky Frýdku-Místku se z porážky musí rychle otřepat, jelikož už dnes od 17 hodin je v domácí hale u 6. ZŠ čeká další těžký zápas. Sokolky totiž hostí před vlastními fanoušky druhý Olymp Praha.

VK Agel Prostějov – TJ Sokol Frýdek-Místek 3:0 (14, 13, 14)

Rozhodčí: Grabovský, Vachutka. Doba hry: 61 minut. Diváci: 400.

Frýdek-Místek: Dudová, Michalíková, Yordanska, Kubová, Štrbová, Závodná., Libero: Kędzia. Střídali: Melicharová, Turbak, Kavková. Trenér. Pavel Kožuch.