Předzápasové plány se volejbalistkám Frýdku-Místku dařilo plnit pouze v první sadě. „Jeli jsme tu s cílem uhrát co nejvíce bodů. Úvodní sadu a půlku té druhé zvládly holky solidně. Třetí set nám ale dost utekl, což srazilo celkový dojem z utkání. Jsem tedy zklamaný, a to jak z výkonu, tak i z konečného výsledku,“ hodnotil duel na Hané hostující trenér Leopold Tůma. „Bohužel nám kvůli špatné přihrávky utekly začátky všech tří setů. Jakákoliv ztráta se pak proti takto silnému soupeři těžko dohání. Nám se to sice částečně v prvním setu podařilo, ještě do půlky zápasu byl náš výkon slušný. Potom to šlo s námi ale hodně dolů. Na servise chyběla větší odvaha, totéž pak i v útoku,“ dodala kapitánka sokolek Daniela Pavelková.

V následujícím kole hostí frýdecko-místecké volejbalistky na své palubovce rivalky z Ostravy. Derby je na pořadu ve čtvrtek 16. listopadu od 17 hodin v místecké hale u 6. ZŠ.

VK PROSTĚJOV – SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK 3:0 (19, 15, 10)
Rozhodčí: Lenert, Ostranská. Doba hry: 65 minut. Diváci: 300.

Frýdek-Místek: Kavková, Pavelková 10, Kvapilová 2, Borovcová 5, Kukučová 8, Mitręga 2. Libero: Radivojevičová. Střídali: Błasiak 1, I. Vašinová, K. Vašinová. Trenér: Leopold Tůma.

Volejbal ženy tabulkaZdroj: Deník