Pro házenkářský oddíl Pepino SKP Frýdek-Místek je pořádání závěrečného klání Sportovní ligy ZŠ o Pohár ministra školství v házené velkou výzvou. Finále se odehraje ve dvou kategoriích (chlapci a dívky) ve dnech 19. a 20. dubna. „Když jsme se o pořádání finále ucházeli, hovořily za nás úspěchy z minulosti. I proto jsme teď v klubu všichni moc rádi, že nám pořádání takové akce bylo nakonec svěřeno. Vždyť jde o vrcholnou soutěž AŠSK, která je navíc mezi mládeží hodně populární,“ sdělil ředitel soutěže Martin Strnadel.

Patrony republikového vyvrcholení jsou úspěšní házenkáři Lenka Roháčková (DHC Sokol Poruba) a Vojtěch Petrovský (Pepino SKP Frýdek-Místek). „Pro frýdecko-místecký klub je jen dobře, že může pořádat takovou akci, které je věnována tak velká mediální podpora. Zviditelníme tak nejen házenou jako sport, ale i zdejší město a náš klub. Dnes se házená potýká s velkou konkurencí ostatních sportů. Pokud by nebyl náš sport součástí takovéto soutěže, nedostal by se pak do podvědomí malých dětí,“ zdůraznil nejlepší střelec Frýdku-Místku Vojtěch Petrovský.

A oč vlastně ve Sportovní lize ZŠ jde? Tato soutěž je určena pro všechny základní školy v České republice. Účastníky se stávají nejen základní školy, ale také i odpovídající ročníky víceletých gymnázií, které se se svými družstvy zúčastnili postupových kol, a to v těchto vybraných sportech – atletika, minifotbal, basketbal, florbal, volejbal, házená a plavání.
Soutěž pak proběhla přes okresní a krajská kola ke kvalifikaci až po republiková finále. Výjimkou je pouze soutěž v plavání, která probíhá jako soutěž na úrovni krajského kola a vítězové krajů postupují do republikového finále.

V loňském roce se z prvenství radovaly školy ZŠ Křiby, Zlín (v kategorii dívek) a Masarykova ZŠ a MŠ, Velká Bystřice (v kategorii chlapci). V letošním finále budou z regionálních zástupců bojovat o příčky nejvyšší chlapci ze ZŠ Pionýrů, Frýdek-Místek a dívky ze ZŠ a MŠ, Velká Polom.

rozpis chlapciZdroj: Deník

rozpis dívkyZdroj: Deník