V konkurenci devatenácti plaveckých oddílů se konaly oblastní plavecké závody mladšího žactva. Z postupových meziokresních závodů si na nich z Plaveckého oddílu Frýdek-Místek vybojovali účast tito plavci: Petr Mrázek, Jakub Laník a Karla Chlopčíková (ročníky 2003), Klára Ličmanová, Vendula Janáčková a Matěj Pajtl (ročníky 2002). Vůbec nejúspěšnější členkou frýdecko-místecké výpravy byla Karla Chlopčíková, která se stala nakonec čtyřnásobnou šampionkou kraje, a to na 50 m prsa, 100 m motýlek, 50 m motýlek a 200 m polohový závod.

„To nebylo vše, Kája skončila ještě dvakrát na stříbrném místě, navíc hned v úvodním závodě na padesát metrů prsa zaplavala čas 41,9 vteřin, který ji řadí ve své kategorii na první místo v České republice," chválila svou svěřenkyni vedoucí plaveckého oddílu Iveta Ličmanová.

Přeborníka kraje obhajoval už z loňského roku Matěj Pajtl, a to se mu povedlo obhájit na trati 100 m prsa.

„Matěj pak skončil ještě třetí na 100 m volný způsob a také na stejné trati polohovky. V dalších disciplínách se umístil třikrát na čtvrtém místě," přidala další úspěch Ličmanová.

Neztratili se ale ani další frýdecko-místečtí plavci. Vendula Janáčková ve velké konkurenci obsadila tři skvělá druhá místa (100 m znak, 100 m pol. závod a 200 m znak), na 50 m volný způsob byla třetí. Klára Ličmanová si na 200 m prsa doplavala pro stříbrnou medaili, v dalších disciplínách byla vždy do sedmého místa. Petr Mrázek zabojoval a na trati 50 m prsa skončil třetí. Jakub Laník měl před sebou první větší závody a rovněž on nezklamal, když na 50 m motýlek doplaval čtvrtý. „I to je v tak velké konkurenci vynikající umístění," řekla frýdecko-místecká trenérka.

Plavecký oddíl Frýdek Místek tak zúročil práci trenérů, talent i dřinu malých plavců z tréninků a stal se jedním z nejúspěšnějších oddílů ve velké konkurenci devatenácti oddílů v kraji. „Celkem si naši plavci přivezli patnáct medailových umístění, kdy byli pětkrát na nejvyšším stupínku. Navíc jsme tu získali spoustu osobních i klubových rekordů, čímž si všichni zajistili účast na republikových závodech, které se budou konat o tomto víkendu. Všem plavcům budeme držet palce," přeje Iveta Ličmanová.