Ač oslabené, oba zápasy vyhrály

Nejmladší minižákyně (U11) BK Frýdek-Místek cestovaly ke svým zápasům do Krnova v oslabené sestavě. I přesto si ale přivezly domů dvě přesvědčivá vítězství.

TJ Lokomotiva Krnov – BK Frýdek-Místek 24:80 a 40:61 – body FM za oba zápasy: Bačová 26 a 19, Zátopková 24 a 36, Mahdoňová 24 a 4, Venglářová 4 a 2, Skořepová 0 a 2.

Chřipka a především jarní prázdniny, ovlivnily celkový počet hostujících děvčat, která mohla být trenérům k dispozici k dvojutkání v Krnově. „Holky jsou ale šikovné bojovnice a i přes tuto početní nevýhodu soupeřkám naložily pořádnou výplatu. Alča, Jana i Nika si docela pěkně zastřílely, i když některé střelecké pokusy Nikoly byly jako dobývání středověkého hradu. Moc střel, ale malá účinnost. V prvním utkání, když ještě holky měly dostatek sil, pracovala dobře i obrana, ale v tom druhém zápase již bylo vidět, že s ubývajícími silami klesala i snaha po doskočení odraženého míče. Horší byla i orientace pod vlastním košem při soupeřově vhazování a také návrat do obrany po našem pokaženém útoku byl pomalý," svěřil se s dojmy z průběhu obou utkání trenér družstva Ivo Částek.

Starší minižákyně také uspěly

Nejen frýdecko-místecké minižákyně, ale i jejich o dva roky starší kolegyně byly úspěšné na palubovce svého soupeře.

SBŠ Ostrava C – BK Frýdek-Místek 40:47 a 38:44 – body FM: Konvičná 16+2, Staňurová 11+4, Ručková 6+12, Riedelová 4+12, Zátopková 3+2, Bačová 3+2, Martynková 2+2, Mahdoňová 0+8, Kuběnová 0+2.

V Ostravě sehrála hostující děvčata dvě vyrovnaná utkání, která nakonec vyhrála. Nebylo to ale vůbec jednoduché, oba zápasy navíc probíhaly jako přes kopírák. Hodně neproměněných střel z prostoru pod košem a zbytečně ztracené míče pod vlastním košem i v útoku – to byly hlavní nedostatky ve hře frýdecko-místeckých hráček. Naštěstí pokaždé zaťaly zuby a rvaly se o každý míč a o každý dosažený bod. Takové nasazení slavilo úspěch. „Hlavně si však holky stále musí uvědomovat, že basketbal je kolektivní hra a že na hřišti je jich pět. Bylo by dobré, kdyby jejich výkony byly příště více ku prospěchu týmu. Výhry však potěšily a do tabulky nám tak přibyly další důležité body," řekl po návratu trenér Marek Nogol.

Na další domácí zápasy družstev BK Frýdek-Místek se můžete přijít podívat do sportovní haly SPŠ v Místku v sobotu 23. února, kdy se v 16 hodin v dorostenecké lize střetnou kadetky BK FM s Jiskrou Kyjov a po nich od 18 hodin v oblastním přeboru 1. třídy muži BK FM s TJ Start Havířov. V neděli 24. února hrají v 9 hodin mladší žákyně (U14) s HB Basket Praha v žákovské lize, v 11 hodin pak program pokračuje zápasem dorostenecké ligy mezi kadetkami BK FM a ČKD Blansko. Na tato utkání srdečně zveme všechny příznivce frýdecko-místeckého basketbalu. (kot)