Duel začal se čtyřicetiminutovým zpožděním, protože šachisté Mostů jeli do Orlové a až tam zjistili, že hrací místnost domácích je v Českém Těšíně. Možná i to mělo vliv na koncentraci hostí. První partie na osmé desce skončila remízou po oboustranné dohodě soupeřů. Nedařilo se ani na čtvrté šachovnici, když Petr Kantor svůj duel s domácím Markem Lojkem prohrál. Téměř vzápětí bylo ale srovnáno. V zápase obou kapitánů udělal domácí hrubku v koncovce a vítězství tak doslova hostům daroval. Když pak souboj Kawuloka s Lizakem skončil remízou z důvodu věčného šachu, byl stav po polovině střetnutí vyrovnaný 2:2.

„Další partie se už lépe vyvíjely pro domácí šachisty. Ti nakonec dokázali postavení na šachovnicích využít," řekl Pavel Kantor z mosteckého oddílu. Nejprve Gruszka na sedmé šachovnici využil převahu jedné figury. Mostům sice svitla naděje, když Szotkowski získal v koncovce převahu volného pěšce, partie ale nakonec skončila remízou. V mezičase skončil smírem i duel na první šachovnici, takže aby Mostečtí zápas zachránili remízou, potřebovali na třetí šachovnici nutně zvítězit. V remízovém postavení se Martin Cupek pokusil o průlom, ten ale bohužel nevyšel, takže se z výhry radoval nakonec domácí Lukasz Foltyn. Mosty duel s Orlovou C prohrály 5:3.

Po dvou odehraných kolech tak mají šachisté z Mostů u Jablunkova na svém kontě pouhý bod, což jejich ambicím neodpovídá. V dalším kole budou mít Mostečtí možnost nápravy, když doma hostí tým Šenova.

SK SLAVIA ORLOVÁ C – ŠO TJ SOKOL MOSTY U JABLUNKOVA A 5:3

Výsledky: Urbanski – Wiewióra 0,5:0,5, Kawulok – Lizak 0,5:0,5, Foltyn – Cupek 1:0, Lojek – Petr Kantor 1:0, Makovička – Pavel Kantor 0:1, Folwarczny – Szotkowski 0,5:0,5, Gruszka – Kufa 1:0, Ochmyt – Sikora 0,5:0,5.

(kan)